Nogomet

Bastian Schweinsteiger odlazi iz Manchestera Uniteda u Chicago Fire

Nikola Raič • utorak, 21.03.2017.
Bastian Schweinsteiger odlazi iz Manchestera Uniteda u Chicago Fire
Foto: EPA

Nakon epizode u Unitedu, Nijemac će se otisnuti preko oceana kako bi zaigrao u MLS-u…

Manchester United dozvolio je Bastianu Schweinsteigeru prelazak u momčad Chicago Firea koja se natječe u američkom MLS-u. Njemački veznjak s američkom momčadi potpisao je jednogodišnji ugovor, a do prelaska u SAD ostao mu je liječnički pregled i stjecanje vize.

”Tužan sam što napuštam mnogo prijatelja iz Manchestera, ali zahvalan sam klubu što mi je dozvolio priliku za novim izazovom u karijeri. Uživao sam raditi s trenerom, igračima i osobljem, ali posebna zahvala ide navijačima. Zauvijek ću pamtiti njihovu energiju i strast”, osvrnuo se Schweinsteiger na svoje vrijeme u Engleskoj.

Trener njegove nove momčadi, Veljko Paunović s nestrpljenjem očekuje dolazak novog pojačanja: “U svlačionici će biti pravi primjer pobjednika. On je tip koji može pokazati na terenu kako raditi, pripremati se, ponašati, razmišljati i djelovati zajedno.”

Schweinsteiger je u United stigao 2015., a nakon što je klupu preuzeo Mourinho uglavnom je boravio u drugoj momčadi te je ove sezone upisao četiri nastupa i postigao jedan pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!