Rukomet

Odlazak velikana: Omeyer i Narcisse završavaju reprezentativnu karijeru

Mihaela Bradovski • utorak, 21.03.2017.
Odlazak velikana: Omeyer i Narcisse završavaju reprezentativnu karijeru
Foto: EPA

Francuski rukometni velikani Thierry Omeyer i Daniel Narcisse potvrdili su kako su završili reprezentativnu karijeru. Još godinu i pol nastavit će nositi dres PSG-a, a onda će donijeti konačnu odluku o nastavku karijere...

Ono o čemu se priča posljednjih dana, sada je i službeno potvrđeno. Thierry Omeyer i Daniel Narcisse opraštaju se od reprezentacije. Posljednje nastupe u dresu reprezentacije imat će u dva dvoboja s Norveškom u svibnju u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Iako se opraštaju od reprezentacije, obojica će nastaviti klupsku karijeru pa će tako nastaviti nositi dres PSG-a sve do lipnja 2018. godine kada će odlučiti o nastavku karijere.

"Donio sam odluku nakon dugačkog razmišljanja. Uzeo sam dovoljno vremena kako bih bio siguran da je odluka ispravna. Stigao je kraj putu dugačkom 18 godina, želim se zahvaliti svim igračima i trenerima koji su ga dijelili sa mnom", istaknuo je Omeyer.

"Htjeli su u reprezentaciji da nastavim i nisam imao lagan izbor. Kada sam 2000. godine došao u Francusku, nisam mogao niti zamisliti da ću imati takvu karijeru", dodao je Narcisse.

Omeyer se povlači s 40 godina na leđima, a ostaje žaljenje što ipak nije uspio dostići velikog Andreja Lavrova.

"Ostat ću definitivno u rukometu jer je on moja strast. Na reprezentativnom planu nikada nijedan vratar u Francuskoj nije tako dugo ostao na vratima." Lavrov je u mirovinu otišao s 42 godine.

Bivši francuski izbornik Didi Constantini smatra kako Francuska neće imati problema s prvim vratarom, Vincent Gerard je zacementiran kao nasljednik Omeyera dok Dumoulin i mlađi vratari poput Bonnefoija iz Cessona i Meyera iz Chamberyja ulaze u najužu konkurenciju.

Što se tiče zamjene za Narcissea, tu vidi manje problema. Jedan od onih koji vrebaju iz drugog plana je Nicolas Claire, William Accambray u Veszpremu ima priliku vratiti karijeru na pravi put, a tu su i Mathieu Grebille i Thimothey N'Guessan.

Inače, Omeyer i Narcisse bili su važni potpisnici svih novijih uspjeha Francuske, Omeyer je skupio 356 reprezentativnih nastupa, a Narcisse 309 nastupa i upisao 912 golova.

Još jedan veteran francuskog rukometa, Michael Guigou, ostat će i dalje u reprezentaciji. Iako je nakon Svjetskog prvenstva odbio potvrditi kako ostaje, tražeći još malo vremena za razmišljanje, odlučio je kako će i dalje biti na raspolaganju izborničkom dvojcu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ian wright21.03.2017. u 18:38
    to je to. Sad il nikad
    ian wright