Nogomet

Podolski se oprašta protiv Engleske: "On je jedinstven, nitko ga ne može u potpunosti zamijeniti"

Branimir Korać • utorak, 21.03.2017.
Podolski se oprašta protiv Engleske: "On je jedinstven, nitko ga ne može u potpunosti zamijeniti"
Foto: EPA

Lukas Podolski odigrat će u Dortmundu protiv Engleske posljednju utakmicu u dresu njemačke reprezentacije. Bit će to njegov 130. nastup u dresu reprezentacije...

Neupitan i stalni član njemačke reprezentacije još tamo od debija 2004. godine, Lukas Podolski, u srijedu protiv Engleske u Dortmundu prvi i posljednji put predvodit će Njemačku od prve minute kao kapetan.

Podolskom će to biti čak 130. nastup u dresu njemačke reprezentacije i ujedno i posljednji. Bolji oproštaj od nastupa protiv Engleske teško da je mogao imati.

"On je jedinstven i nitko ga u potpunosti ne može zamijeniti. Za mene bit će ovo poseban trenutak, ali ujedno i tužan jer je riječ o jednom od najvećih nogometaša koji je ikada nosio dres reprezentacije. Lukas i ja imamo dugačku povijest, prošli smo kroz puno toga, puno turnira, razočaranja, ali i veselja. Njemačka protiv Engleske, oproštaj će biti primjeren takvom igraču", istaknuo je izbornik Joachim Löw.

Podolski je trenutno član Galatasaraya, a na kraju sezone preselit će u Japan gdje će nositi dres Vissel Kobea.

"Iza mene je 13 fantastičnih godina i ponosan sam na njih. Imali smo puno uspjeha, ali razlog tome je i što nismo tako često mijenjali trenere kao neki drugi", smatra Podolski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!