Košarka

Cibona ispustila prednost protiv Elan Chalona i završila europsku sezonu

Petar Jenjić • utorak, 21.03.2017.
Cibona ispustila prednost protiv Elan Chalona i završila europsku sezonu
Foto: Martina Japundžić

U uzvratnom četvrtfinalnom susretu Fibinog Europskog kupa košarkaši Cibone poraženi su od Elan Chalona 83:78 čime nisu uspjeli sačuvati stečenu prednost iz prve utakmice i zaključili su europsku sezonu...

Košarkaši Cibone nisu uspjeli proći u polufinale Fibinog Europa kupa. U uzvratnom susretu protiv Chalona nisu uspjeli sačuvati dva poena prednosti, u neizvjesnoj su završnici poraženi 83:78 čime su zaključili sezonu u europskim natjecanjima.

Iako je imala priliku i napad za prolazak u sljedeću fazu natjecanja, Scottie Reynolds je pogriješio, izgubio loptu tri sekunde prije kraja i tu je utakmici bio kraj.

Nakon nekoliko neuspješnih napada s obje strane utakmicu je zakucavanjem otvorio Mustapha Fall. Otvorilo se francuskoj momčadi vrlo brzo, Cameron Clarke i Jeremy N'Zeulie su ubacili trice u dva uzastopna napada za šest poena prednosti (10:4). Scottie Reynolds držao je Vukove u egalu, ubacivši šest vezanih poena za minimalan zaostatak (17:16). Ipak, domaćin ubacuje nova četiri poena i nakon prve četvrtine ima ugodniju prednost.

Tricom Domagoja Bošnjaka Cibona je poravnala rezultat početkom druge četvrtine (21:21), međutim, domaćin se vrlo brzo vraća u prednost. Ipak, drugom tricom Reynoldsa zagrebačka momčad dolazi do minimalnog vodstva u 16. minuti (30:29), prvog još od uvodnih minuta utakmice. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu sve do završne minute koju Cibona zaključuje ubačajem Luke Žorića

Drugo je poluvrijeme Chalon otvorio serijom 8:0, ali Cibonu vraća Marin Rozić s dvije pogođene trice u nepunoj minuti. Zaredala je domaća momčad s izgubljenim loptama koje su završavale Ciboninim kontrama. Nakon još jedne takve u nizu Nebojša Joksimović je pogodio drugu uzastopnu tricu za devet koševa prednosti (60:51) u 28 minuti. Međutim, do kraja četvrtine Chalon uzvraća serijom 8:0 i uoči posljednjih deset minuta ima tek minimalan zaostatak (60:59).

Domaćin je utakmicu prelomio u svoju korist sredinom posljednje dionice. Ubačajima raspoloženog Clarka i Johna Robersona došli su do osam poena prednosti dvije minute prije kraja (79:71). Ipak, slabe reakcije domaćina i dobra obrana donijela su Ciboni priliku za prolazak. Joksimović je zabio tricu za minus tri (81:78), Chalon je neprecizan u sljedećem napadu, međutim, Reynolds je pogriješio u napadu, izgubio loptu i tu je priči bio kraj.

Chalon je do pobjede predvodio Cameron Clark s 26 koševa (7/15 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i osam skokova, dok je John Roberson dodao 17 poena (3/3 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i sedam skokova.

Cibonu je predvodio Luka Žorić s 25 koševa (12/12 za dva, slobodna bacanja 1/4) i sedam skokova, Scottie Reynolds je dodao 15 poena (4/8 za dva, 2/2 za tricu, slobodna bacanja 1/1) i 11 asistencija.

Fibin Europski kup, četvrtfinale:
Elan Chalon - Cibona 83:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!