Nogomet

VIDEO: Kraj kao iz bajke - Lukas Podolski oprostio se od Njemačke prekrasnim golom Englezima

Dario Dodić • srijeda, 22.03.2017.
VIDEO: Kraj kao iz bajke - Lukas Podolski oprostio se od Njemačke prekrasnim golom Englezima
Foto: EPA

Mnogi su se potiho nadali da će se Lukas Podolski od dresa Die Mannschafta oprostiti pogotkom, ali nitko nije očekivao da će se u oproštajnoj utakmici protiv Engleza oprostiti jednim od najljepših golova u svojoj karijeri, golom za pobjedu Njemačke...

Bila bi to tek još jedna prijateljska utakmica reprezentacija. Doduše, s nešto većom težinom, jer ipak se radi o ogledu Njemačke i Engleske. Samo je jedna "sitna" činjenica dodala ogroman uteg na vagu, ubacila poneku knedlu u grlo i zasuzila poneko oko - od reprezentacije se oprostio Lukas Podolski.

4672 dana prošla su od prvog Poldijevog nastupa za Njemačku do zadnjeg, u prijateljskoj utakmici u Dortmundu, protiv ljutih rivala Engleza. Do danas je 129 puta nastupio za reprezentaciju, postigao 48 golova, prikupio najviše nastupa u eri Joachima Löwa, zaslužio je oproštaj u ovakvoj utakmici, 130. je put navukao njemački dres i golom začinio predstavu.

I to kakvim! Nogometna romantika na najjače, svi nogometni bogovi i fortune usmjerili su pogled na Signal Idunu jer trebalo je kako treba ispratiti Poldija.

Uspjeh zagarantiran, od prve je minute kapetan Poldi grizao i prijetio, želio se oprostiti golom, ali pogled na licu kad ga je napokon i zabio rekao je sve, nije moglo bolje.

Golčina za oproštaj, u 130. nastupu 49. gol, nakon kratke kombinacije lopta u 69. minuti dolazi do Podolskog, odapinje s više od 20 metara i pogađa desne rašlje, dva Joea Harta ne bi mogla ništa. Za pobjedu. Protiv Engleza. Iz prvog udarca u okvir domaćina.

A utakmica? Englezi nešto bolji, Ter Stegen dobro branio, zar je uopće bitno?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2017. u 14:53
    bravo Poldi majstore
    Obrisan korisnik