Nogomet

Stipe Pletikosa: "Izraziti smo favoriti, razgovori o sigurnosnom stanju ne utječu na igrače"

Dario Dodić • petak, 24.03.2017.
Stipe Pletikosa: "Izraziti smo favoriti, razgovori o sigurnosnom stanju ne utječu na igrače"
Foto: Kristijan Komarica

Igrač koji je dio karijere proveo u Ukrajini i koji je nakon Darija Srne najviše puta nastupio za reprezentaciju Hrvatske dobar je sugovornik pred utakmicu Hrvatske i Ukrajine. Bivši hrvatski broj 1, Stipe Pletikosa, iznio je za RTL svoja razmišljanja o nadolazećoj kvalifikacijskoj utakmici...

O sigurnosnom stanju: "Mislim da ovi razgovori o sigurnosnom stanju pred utakmicu ne utječu na igrače. Mislim da su igrači koji će nastupiti i koji će nas, nadam se, voditi do pobjede, izuzetno pozitivni momci i samo pozitivno razmišljaju. Mislim da razmišljaju samo o onome što je najbitnije, a to je sama igra, o njihovoj predstavi, tako da mislim da razgovori i priče o eventualnim neredima neće imati na njih utjecaja."

Koliko potpora s tribina može pomoći Hrvatskoj? "Mislim da je to od krucijalne važnosti. Koliko god vratim film unatrag, koliko god sam utakmica odigrao najveća je inspiracija bio prepun stadion, gdje god smo igrali. Uvijek je ta podrška bila najbitnija, mislim da smo i u samim najavama mi mnogo puta to govorili."

Poznajete ukrajinski nogomet, kakvu utakmicu očekujete? "Odigrao sam onu utakmicu u Harkivu, kad smo odigrali 0:0. Utakmica koja je bila od ključne važnosti za plasman na Svjetsko prvenstvo, gdje nam je nedostajalo malo sreće. Očekujem Ukrajinu koja će sigurno biti u jednom bloku i koja će preko svojih brzih igrača, prije svega Konopljanke i Jarmolenka tražiti svoju priliku iz kontranapada. Mislim da ćemo tu morati obratiti najviše pažnje i biti oprezni da nam se ne dogodi da nas iskontriraju i zabiju zgoditak."

Jesmo li sutra favoriti? "Mislim da jesmo, očekujem kao i svi naši navijači jednu izuzetno dobru predstavu. Sigurno da će igrači dati sve od sebe i da ćemo pobijediti. Kao i u puno slučajeva neće biti lako, ali mislim da smo izraziti favoriti, nadam se da će nam ova tri boda stvarno olakšati put ka Rusiji."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor24.03.2017. u 11:29
    svi pričaju o navijanju a gotovo uopće se ne se priča o igri i taktici slažem se da su Konopljanka i Jarmolenko najopasniji i još bih dodao da idu na naše najslabije karike a to su lijevi i desni bek
    qvestor