Tenis

VIDEO: Ni dosadna kiša nije je poremetila, Ajla Tomljanović izbacila osvajačicu Indian Wellsa!

Dario Dodić • petak, 24.03.2017.
VIDEO: Ni dosadna kiša nije je poremetila, Ajla Tomljanović izbacila osvajačicu Indian Wellsa!
Foto: EPA

Ajla Tomljanović senzacionalnom je pobjedom protiv prošlotjedne pobjednice iz Indian Wellsa, Elene Vesnine, ostvarila plasman u treće kolo WTA turnira u Miamiju...

Tomljanović - Vesnina

Asevi: 2 - 3

Dvostruke pogreške: 11 - 12

Postotak prvog servisa: 60% - 64%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 63% - 54%

Break lopte: 9/17 - 8/16

Poeni na reternu: 52 - 53

U borbi s dosadnom kišom i sjajnom Elenom Vesninom Ajla Tomljanović izdržala je sve i u konačnici upisala veliki "skalp" za prolaz u treće kolo WTA turnira u Miamiju. Meč koji je trebao započeti jučer oko 20.30 sati po hrvatskom vremenu kiša je nekoliko puta odgađala, ali Ajla nije izgubila fokus i na kraju je svladala 13. nositeljicu turnira i 13. igračicu seta u tri seta.

Ruskinja je u Miami došla nakon što je prošli tjedan osvojila turnir u Indian Wellsu pobjedom protiv sunarodnjakinje Kuznjecove, odlično je otvorila meč protiv Tomljanović, ali hrvatska joj je tenisačica jako dobro parirala, no nije je išao prvi servis, Vesnina joj dvaput oduzima servis, Ajli je tek jedan break pošao za rukom, treću set-loptu Ruskinja koristi i uzima set sa 6:3.

Već u prvom je setu Tomljanović pokazala da može parirati favoriziranoj Vesnini, u drugom je setu tu dobru igru znala i konkretnije iskoristiti, a napokon je proradio i servis. U festivalu breakova (bilo ih je čak sedam) Ajla koristi tek desetu set-loptu i sa 6:4 dolazi do izjednačenja u setovima.

A onda je stigao ludi treći set. Dugo u noć po hrvatskom vremenu izmjenjivale su oduzete servise Ruskinja i Hrvatica, bolja je ponovno bila Ajla, dogurala je do 5:3 i 15:15 na svom servisu, a onda je uslijedio prekid, nastavak je planiran za petak.

Kiša je pomaknula i današnji raspored, ali na kraju Vesnina i Tomljanović napokon izlaze na teren, Ajla dobro otvara, uzima dva poena i odlazi na 40:15. Ruskinja spašava dvije meč-lopte i dolazi do breaka, a zatim uzima i svoju igru, 5:5.

U tom trenutku veliku je mentalnu snagu pokazala Ajla, sigurno je bez izgubljenog poena zadržala svoj servis, otišla na 6:5 i onda vrebala priliku. I dočekala ju je, Vesnina ju je počastila trima dvostrukim pogreškama, Ajla dolazi do nove meč-lopte na 30:40 i onda kiša još jednom prekida susret. Čekale su više od sat vremena na novu priliku, a srećom po Ajlu odigrale su tek jedan poen, Hrvatica koristi prvu break-loptu i dolazi do velike pobjede.

U trećem je kolu očekuje Čehinja Lucie Safarova.

WTA Miami, drugo kolo:
Ajla Tomljanović (HRV, WC) - Elena Vesnina (RUS, 13) 3:6, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2017. u 15:03
    Nisam citao u novinama, nego je intervju bio na tv tak da nije izmisljotina.
    Obrisan korisnik
  • stipest25.03.2017. u 14:10
    Ti vjeruješ u nešto što si pročitao u novinama, a ne vjeruješ službenim stranicama WTA i ITF?!
    stipest
  • Dario_SNet25.03.2017. u 00:23
    I dalje je Hrvatica, a vi nastavite po svojemu, mi ćemo je i dalje pratiti i navoditi kao Hrvaticu.
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik24.03.2017. u 23:55
    Dobro,mozda oni na stranici nisu jos to promjenili,ali njezin stari je jasno u intervjuju izjavio da su dobili ponudu od Australskog teniskog saveza da nastupa za njih,i da su to prihvatili jer su im ponudili puno bolje uvjete naravno i financijski,te da nisu bili zadovoljni tretmanom u Hrvatskoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • stipest24.03.2017. u 23:40
    Ponavljam se ,a li evo za vas koji niste vidjeli. I na stranici ITF-a i WTA je pod hrvatskom zastavom http://www.wtatennis.com/players/player/14384/title/ajla-tomljanovichttp://www.fedcup.com/en/players/player.aspx?id=800282821
    stipest