Tenis

Slab nastup Ajle Tomljanović završen glatkim porazom

Petar Jenjić • subota, 25.03.2017.
Slab nastup Ajle Tomljanović završen glatkim porazom
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije uspjela proći u osminu finala WTA turnira u Miamiju, bolje je od nje s glatkih 6:1, 6:3 bila Čehinja Lucie Šafarova...

Nakon velikog skalpa u drugom kolu i pobjede nad Elenom Vesninom, pred Ajlom Tomljanović bio je dvoboj s Čehinjom Lucie Šafarovom, iskusnom igračicom koja je u Miami stigla nakon poraza u trećem kolu Indian Wellsa od Venus Williams.

Šafarova - Tomljanović

Asevi: 0 - 3

Dvostruke pogreške: 3 - 3

Postotak prvog servisa: 63% - 43%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 68% - 65%

Osvojeni poeni nakon drugog servisa: 56% - 19%

Break lopte: 5/7 (71%) - 2/8 (25%)

Za razliku od prošlog meča, Tomljanović je potpuno podbacila u današnjem, upisala poraz u dva glatka seta 6:1, 6:3 i bez ispaljenog metka ispala iz daljnjeg natjecanja. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Šafarove.

Hrvatska je tenisačica vrlo slabo krenula u meč, Šafarova je iskoristila prve dvije break lopte i bez prevelikih poteškoća povela s 4:0. Tomljanović vraća jedan break zaostatka, ali Čehinja uzvraća na isti način i uzima set. Prikaz loše odigranog seta su i podaci o 25% pogođenog prvog servisa i tek jednog poena dobivenog na svoj drugi servis.

Kako je loše krenula u prvi, tako je dobro isto krenula u drugi. Oduzela je servis svojoj protivnici i povela s 2:0, međutim, već je u sljedećem servis gameu Šafarova iskoristila drugu break loptu i oduzela servis Tomljanović. Imala je hrvatska tenisačica pri rezultatu 2:2 još jednu priliku za break, ali je nije iskoristila što joj se vratilo već u sljedećem servis gameu kada bez ispaljenog metka po peti put gubi servis.

U ostatku drugog seta češka tenisačica nije imala prevelikih problema, još je jednom oduzela servis i došla do rutinske pobjede. Za ulazak u četvrtfinale će se boriti protiv bolje iz dvoboja Dominike Cibulkove i Kirsten Flipkens.

WTA Miami, treće kolo:
Lucie Safarova - Ajla Tomljanović 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kvrga25.03.2017. u 17:35
    Hrvatska tenisačica? Jel nije ona odavno trebala postati Australka?
    Kvrga