Nogomet

Coleman uspješno operiran, izbjegavaju se procjene o potrebnom vremenu oporavka

Branimir Korać • nedjelja, 26.03.2017.
Coleman uspješno operiran, izbjegavaju se procjene o potrebnom vremenu oporavka
Foto: EPA

Kapetan Republike Irske Seamus Coleman uspješno je operiran nakon teškog loma noge u kvalifikacijskom dvoboju protiv Walesa. Iako je operacija prošla prema nadanjima liječnika, izbjegava se s davanjem procjena o vremenu potrebnom za oporavak...

Seamus Coleman uspješno se oporavlja od operacije koja je bila potrebna zbog dvostrukog loma noge u dvoboju protiv Walesa. Vrlo neoprezan start Neila Taylora u inače dosta grubom dvoboju završio je teškom ozljedom kapetana Republike Irske koji se nalazi pred dugačkim oporavkom. Ono što je najvažnije u ovom trenutku, operacija je prošla bez komplikacija.

"U subotu u 8:30 imao je operaciju koja je protekla bez problema. Svjestan je svega što se dogodilo i vrlo je razočaran. Trebat će vremena za oporavak, ipak je riječ o dvostrukom prijelomu, no liječnici su vrlo vrlo zadovoljni kako je sve proteklo. Vidio sam ga večer prije operacije, bio je pod sedativima, to je veliki udarac za njega u sezoni koju je odradio sjajno i u Evertonu i kao kapetan reprezentacije", istaknuo je izbornik Republike Irske Martin O'Neill.

O'Neill nije htio nagađati o vremenu potrebnom za oporavak iako je jasno da Everton neće moći računati na Colemana na početku iduće sezone i povratak bi se mogao očekivati tek krajem godine.

"Nisam siguran, samo bih nagađao. Čak niti liječnici i kirurzi nisu sigurni. Ponekad se znaju javiti komplikacije i oporavak se produži dok ipak sve može proteći posve glatko. Sigurno je da će trebati dosta vremena, ali Seamus je odlučan da se vrati na pravi način i potpuno spreman. Ponekad je upravo ta odlučnost od velike pomoći", dodaje O'Neill.

Inače Neil Taylor se ispričao zbog starta, žaljenje su izrazili i reprezentativci Walesa na čelu s njihovim izbornikom međutim Irci su još uvijek razumljivo uzrujani jer to nije bio jedini ružan start na susretu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!