Nogomet

Roberto Carlos: "Portugal, Meksiko i Njemačka glavni favoriti na Kupu konfederacija"

Branimir Korać • utorak, 28.03.2017.
Roberto Carlos: "Portugal, Meksiko i Njemačka glavni favoriti na Kupu konfederacija"
Foto: EPA

Godinu dana uoči početka Svjetskog prvenstva, prema običaju probno se održava Kup konfederacija. Ove godine u Rusiji će se za trofej borba voditi između Portugala, Njemačke i Meksika, smatra Roberto Carlos...

Od 17. lipnja do 2. srpnja u Rusiji se održava Kup konfederacija na kojem će osam reprezentacija pokušati doći do trofeja pobjednika. U skupini A nalaze se Rusija, Novi Zeland, Portugal i Meksiko, a u skupini B su Kamerun, Čile, Australija i Njemačka.

Roberto Carlos s Brazilom je osvojio ovaj trofej 1997. godine i za njega ima poseban značaj. "Uvijek ću posebno pamtiti to natjecanje jer mi je to prva velika titula s Brazilom."

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja, Carlos vidi tri reprezentacije kao kandidate za osvajanje trofeja. "Portugal, Meksiko ili Njemačka osvojit će trofej. To su reprezentacije koje volim gledati i koje imaju sjajne igrače", smatra Carlos.

Iako je Rusija domaćin, Carlos je ipak prednost dao drugim reprezentacijama.

"Bit će to vrlo teška skupina za njih. Rusija svakako ima prednost jer igra pred svojim navijačima i između nje, Portugala i Meksika treba tražiti putnika u polufinale. Portugal je europski prvak i ima najboljeg igrača svijeta, Meksikance poznajem jako dobro i nikada ih nisam pobijedio, a Rusija je ipak na svom terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!