Tenis

Odličan start Donne Vekić u Monterreyu, lagano svladala Rumunjku Tig

Dario Dodić • ponedjeljak, 03.04.2017.
Odličan start Donne Vekić u Monterreyu, lagano svladala Rumunjku Tig
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić bez ikakvih se poteškoća plasirala u osminu finala WTA turnira u Monterreyu svladavši Rumunjku Tig sa 6:4, 6:1...

Vekić - Tig

Asevi: 4 - 0

Dvostruke pogreške: 6 - 5

Postotak prvog servisa: 49% - 45%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 70% - 61%

Break lopte: 5/6 - 1/6

Poeni na reternu: 26 - 24

Tek sat i devet minuta bilo je potrebno Donni Vekić za pobjedu na otvaranju turnira u Monterreyu. U drugom međusobnom susretu Donna je došla do prve pobjede protiv Rumunjke Patricije Marije Tig, inače 85. tenisačice svijeta.

Trebao je to biti neizvjesniji meč, ali 20-godišnja Vekić nakon poteškoća početkom prvog seta stabilizira svoju igru i poprilično rutinski ostvaruje plasman u osminu finala.

U najdužoj igri meča, pri vodstvu Rumunjke 1:0, Vekić je uz puno muke zadržala servis. Imala je Tig i break-loptu, vidjeli smo čak pet izjednačenja, ali u konačnici Donna čuva servis. Pri rezultatu 2:2 Donna uzima servis Rumunjki, a isto joj polazi za rukom i pri vodstvu 4:2.

Tig je jedan servis odmah vratila, spasila je jednu set-loptu na svom servisu, imala čak i break-loptu pri Donninom servisu za set, ali Hrvatica na kraju koristi drugu set-loptu i sa 6:4 dolazi do prednosti.

U drugom se setu igra Rumunjke posve raspala, 90. tenisačica svijeta triput joj oduzima servis i rutinski sa 6:1 prolazi u iduće kolo gdje čeka pobjednicu dvoboja Hromačeva - Cornet.

WTA Monterrey, 1. kolo:
Donna Vekić (HRV) - Patricia Maria Tig (RUM) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2017. u 09:38
    Bravo Donna :))
    Obrisan korisnik