Nogomet

Kranjčar: “Od sljedeće sezone Rangersi moraju ući u borbu za vrh”

Nikola Raič • utorak, 04.04.2017.
Kranjčar: “Od sljedeće sezone Rangersi moraju ući u borbu za vrh”
Foto: Duje Bonačić

Niko Kranjčar ambasador je Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, a u razgovoru za Goal.com dotaknuo se svojih planova i prisjetio uspomena iz svojih juniorskih dana…

Niko Kranjčar dobro se oporavlja od teške ozlijede i uskoro bi se mogao vratiti treninzima. U intervjuu, Kranjčar se dotaknuo niza tema te je tako pohvalio Šimunovića i Kovačića, napomenuo je i kako se nogometom planira baviti do kraja života, a osvrnuo se i na rivalitet između Celtica i Rangersa.

Prisjetio se Kranjčar svoje generacije s kojom je zaigrao na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina i poslao poruku “mini Vatrenima”: “Jako se dobro sjećam svoje generacije s kojom sam zaigrao na Europskom prvenstvu, ali moram priznati da nisam s nekime ostao u posebnom kontaktu. Bila je to dobra generacija, tu su bili Krešić, Papa, Grgurović, Skeja, Čale, Bašić, Ružak, Grivičić, kako ne bih znao sve te igrače?! Čini mi se da smo na kraju samo Krešić i ja stigli do seniorske reprezentacije. Zato ovim mladim momcima koji će sada igrati za U17 reprezentaciju poručujem da doista uživaju. Velika većina njih neće nikada stići do A reprezentacije, mnogima će ovo biti događaj za pamćenje. Turnir koji će pamtiti cijeli život.”

Kada je riječ o planovima, čini se kako ćemo Niku Kranjčara još dugo gledati na zelenim travnjacima: “Ma ja ću igrati nogomet cijeli život! Srećom, imam prijatelje koji isto poput mene vole udarati loptu, pa ću s njima haklati vjerojatno cijeli život. Odrastao sam uz nogomet, uz tatu i loptu, obožavam ga igrati. Mislim da mi poslije igračke karijere prvo treba određena pauza. Predugo sam u nogometu, treba mi malo odmora, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje.”

Kada je riječ o kolegama koji su već postali treneri poput Ante Tomića i Marka Marića, Kranjčar ima samo riječi hvale za njih: “Drago mi je da su ostali u nogometu, da su se našli u tome i da im obojici koliko čujem ide jako dobro. Svi smo mi bili talenti u kadetskom i juniorskom uzrastu, svi smo sanjali da ćemo napraviti velike karijere. Teško je kad ne uspijete u nogometu onako kako ste htjeli, postoji toliko talenata koji su dali sve u nogomet, a na kraju nisu uspjeli.”

Kranjčar se osvrnuo i na igre Joze Šimunovića u dresu Celtica te na odnos između velikih rivala.

“Vidim se često s Jozom, super je dečko i odlično igra. Osobno ga nisam znao iz Dinama, moram priznati da me jako ugodno iznenadio. Definitivno je riječ o dečku pred kojim je velika karijera. Imao je problema s ozljedama, ali je sanirao te probleme i izrastao u pravog stopera. A to je dokazao i svojim igrama u Ligi prvaka. Celtic je u ovom trenutku daleko ispred nas, Rangersi si ne smiju dozvoliti da ulaze u sezonu bez ambicija i da se ne mogu sa Celticom boriti za prvo mjesto. Ok, ove godine je to možda tako ispalo, jer se klub nakon nekoliko godina vratio u prvu ligu, za to postoji nekakvo opravdanje. Ali od sljedeće godine Rangersi moraju ući u borbu za vrh, bez obzira na puno veće financijske mogućnosti Celtica. Bit će jako teško, ali to je sigurno naš cilj.”

Na kraju, Kranjčar je kao mladog igrača po svom guštu izabrao Matea Kovačića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!