Ostali sportovi

Barbara Matić donijela još jednu Grand Prix medalju

Sportnet • subota, 08.04.2017.
Barbara Matić donijela još jednu Grand Prix medalju

Nakon uspješnog Europskog kupa u Dubrovniku, najbolje hrvatske judoke nastupaju na turniru iz Grand Prix serije u Turskoj. Dobre vijesti dolaze nakon drugog dana u kojem je Barbara Matić osvojila još jednu brončanu medalju.

Ozljeda skočnog zgloba zaustavila je Barbaru Matić (do 70 kg) da nastupi u Dubrovniku, ali se oporavila za turnir iz Grand Prix serije u turskoj Antalyji. Nastavila je hrvatska olimpijka s osvajanjem medalja, ali ostaje dojam kako je vrlo blizu bila i sjajnija medalja.

Međutim, kako je krenuo turnir mogao je i puno ranije završiti jer se već u prvom kolu zakompliciralo protiv Ruskinje Kovalenko. Splitska judašica je bila u minusu od dva wazarija (bacanje i zahvat), da bi u drugom dijelu borbe nadoknadila zaostatak s dva bacanja i sa 2-2 u wazarijima odvela borbu u produžetak. Tamo je još jedan wazari (zahvat) odlučio kako u četvrtfinale ide hrvatska predstavnica.

"Nakon što protiv Ruskinje nije bio pristup na najvišem nivou, protiv neugodne Britanke Howell, koja je prešla iz do 63 kg kategorije, bilo je puno bolje. Tvrda borba, bez bacanja, otišla je u zlatni bod i tamo je kaznom Britanke, Barbara osigurala polufinale", prokomentirao je trener Vladimir Preradović drugi izlazak na tatami u Turskoj.

U polufinalu se nažalost ponovio nešto lošiji ulazak u borbu i protiv dobre poznanice, Slovenke Pogačnik, nije bilo povratka iz minusa od dva wazarija.

"Nadala sam se finalu, ali treba cijeniti svaku medalju. U Turskoj je za Pogačnik bio njen dan. Idući puta vjerujem da će biti obratno", rekla je Matić nakon borbe za broncu u kojoj je išla na neugodnu Kazahstanku Umiralijevu.

U još jednoj tvrdoj borbi, Matić je iskoristila priliku 50 sekundi prije isteka vremena i lijepom uchi-matom bacila protivnicu na ippon za slavlje i broncu oko vrata.

Nakon što je Pogačnik iskoristila priliku protiv Matić, isto je uspjela i protiv Venezuelanke Rodriguez. Upravo one Južnoamerikanke od koje je Matić izgubila u polufinalu Grand Slama u Bakuu u ožujku 2017. godine. Bio je to odličan slovenski dan kojeg je Pogačnik završila wazarijem u dodatnom vremenu i zlatno slavlje.

Prvog dana natjecanja, Tena Šikić (do 52 kg), uz bolove zbog ozljede rebra, izgubila je od Turkinje Tas (ippon), a Maja Blagojević (do 63 kg) na isti način poražena je od Kazahstanke Urdabajeve.

Trećeg dana turskog Grand Prixa nastupaju dvije hrvatske judašice, obje u kategoriji preko 78 kg, Ivana Maranić i Ivana Šutalo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!