Košarka

VIDEO: Rice spasio Barcelonu tricom u posljednjoj sekundi, dobar nastup Sutona u pobjedi Estudiantesa

Petar Jenjić • nedjelja, 09.04.2017.
VIDEO: Rice spasio Barcelonu tricom u posljednjoj sekundi, dobar nastup Sutona u pobjedi Estudiantesa
Foto: EPA

Odigrane su još tri utakmice 28. kola ACB lige, iz kojih vrijedi izdvojiti tijesnu pobjedu Barcelone protiv pretposljednje Zaragoze. Katalonska je momčad slavila zahvaljujući trici Tyresea Ricea u posljednjoj sekundi utakmice, završilo je 91:88...

Važnu je pobjedu u borbi za što bolja mjesta ostvario Estudiantes koji na domaćem parketu nije imao prevelikih problema protiv Murcije. Slavili su 109:84, ostvarili 11. pobjedu ove sezone i preskočili današnje protivnike na ljestvici.

Gosti su igrali bolje tijekom prve četvrtine i u 8. su minuti imali deset poena prednosti (25:15). Estudiantes uzvraća tricama Omara Cooka i Edwina Jacksona pa nakon prve četvrtine zaostaje tek dva poena (30:28). Vrijedi izdvojiti da su postigli čak sedam trica u prvih deset minuta.

Ubacio je domaćin u brzinu više, Murcia je izgubila kontrolu nad utakmicom i tonula sve dublje u zaostatak. Krajem treće četvrtine Estudiantes je došao do 12 poena viška (77:65), ubrzo je ta razlika narasla na 17 koševa pa je domaćin mirno priveo utakmicu prema kraju.

Edwin Jackson je bio najbolji kod pobjednika s 22 poena (5/9 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 6/7) i pet asistencija, Goran Suton je zaključio susret s 12 poena (3/4 za dva, 2/2 za tricu), pet skokova i tri asistencije za 27 i pol minuta provedenih na parketu.

Goste je predvodio Jose Angel Antelo s 21 ubačajem (6/9 za dva, 3/6 za tricu) i sedam skokova.

Teže od očekivanog Barcelona je došla do pobjede protiv Zaragoze, pretposljednje momčadi lige. U izjednačenom susretu pobjedu im je u posljednjoj sekundi donio Tyrese Rice za 91:88, čime su upisali 18. pobjedu ove sezone i trenutno se nalaze na petom mjestu.

Nakon brzog i efikasnog ulaska u utakmicu, Barceloni je vrlo brzo opao postotak šuta pa su se gosti uspjeli približiti. Ipak, predvođeni Vezenkovim i Renfroeom napravili su seriju 13:4, ali Zaragoza uzvraća preko Bellasa i Benziga i dolazi do poena zaostatka u 18. minuti (37:36).

Iako je Barcelona većim dijelom utakmice ima vodstvo, gosti su čvrsto držali priključak. Rice je tricom Barceloni donio pet poena prednosti dvije minute prije kraja, ali je na drugoj strani na isti način uzvratio Bellas (85:83). Devet sekundi prije kraja ponovno je u akciji isti igrač koji s linije slobodnih bacanja poravnava rezultat. Ipak, ponovno se domaćinima ukazao Rice i tricom donio svojoj momčadi pobjedu.

Najučinkovitiji je kod Barcelone bio Aleksandar Vezenkov s 21 košem (5/7 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2). Ante Tomić je zaključio susret s osam poena (4/9 za dva), deset skokova i pet asistencija za 31 minutu na terenu.

Goste je predvodio Stevan Jelovac s 25 koševa (4/6 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 8/9), dok Filip Kraljević nije ulazio u igru.

ACB liga, 28. kolo:
Barcelona - Zaragoza 91:88
Estudiantes - Murcia 109:84
Joventut - Gran Canaria 86:72 (Jerome Jordan 18p / Kyle Kuric 23p, Darko Planinić 2p, 1sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!