SEHA liga, Final Four, finale, 09.04.2017, 20:00 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 26:21 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Vardar treći put do trofeja pobjednika SEHA lige

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.04.2017.
Vardar treći put do trofeja pobjednika SEHA lige

Rukometaši Vardara pobjednici su ovosezonskog izdanja SEHA lige. U finalnom dvoboju u Brestu nadigrali su Veszprem s 26:21 i treći put osvojili trofej pobjednika regionalne lige...

Vardar i PPD Zagreb jedine su momčadi koje su sudjelovale na svim završnim turnirima SEHA lige. Vardar je sada i jedina momčad koja je tri puta osvajala trofej pobjednika.

U velikom finalu kojeg se ne bi posramila niti Liga prvaka, u Brestu su Makedonci igrali protiv branitelja naslova Veszprema i upisali su zasluženu pobjedu 26:21.

Prošle sezone u finalu u Varaždinu Veszprem je bio uspješniji i slavio je s 28:26, međutim ovdje je Vardar imao raspoloženog Arpada Šterbika, odlično je igrao i MVP završnog turnira Joan Canellas što je uz odličnu obranu bilo dovoljno za pobjedu protiv snažne mađarske momčadi.

Tri četvrtine utakmice vodila se potpuno ravnopravna bitka bez posebnih odvajanja u kojoj je Veszprem konstantno hvatao zaostatak, ali ne veći od tri razlike.

Tih plus tri za Vardar bilo je u 40. minuti da bi Palmarsson, Gajić i Ivancsik poravnali na 17:17 što je bilo posljednji put da su Mađari bili u utakmici. Uslijedila je serija Vardara 5:0 s petoricom različitih strijelaca, Veszprem nije imao odgovor na to i do kraja susreta više nije bilo neizvjesnosti.

Vardar je uspješno priveo utakmicu kraju i proslavio titulu prvaka regionalne lige.

Unatoč porazu, u dresu Veszprema briljirao je Mirko Alilović koji je skupio 13 obrana, dvije manje od junaka finala Arpada Šterbika.

SEHA liga, finale

Vardar - Veszprem 26:21 (11:11)

Vardar: Arpad Šterbik (15 obrana), Strahinja Milić (1 obrana), Stojanče Stoilov 1, Martin Popovski, Rogerio Fereirra Moraes 2, Jorge Maqueda 1, Aleksandr Dereven, Igor Karačić, Alex Dujšebaev 1, Ilija Abutović, Joan Canellas 5, Luka Cindrić 3, Ivan Čupić 1, Timur Dibirov 5, Vuko Borozan 3, Mijajlo Marsenić 4

Veszprem: Roland Mikler (4 obrane), Mirko Alilović (13 obrana), Peter Gulyas, Gergo Ivancsik 2, Timuzsin Schuch, Momir Ilić 5, Aron Palmarsson 2, Dragan Gajić 1, Andreas Nilsson 1, Laszlo Nagy 2, Cristian Ugalde 3, Gašper Marguč 1, Mirsad Terzić, Blaž Blagotinšek, Renato Sulić, Mate Lekai 4

FOTO: SEHA/ Stanko Gruden

SEHA liga, Final Four

finale

Vardar Skoplje26:21Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!