Nogomet

VIDEO: Tudorov Galatasaray posramljen u derbiju protiv Basaksehira

Dario Dodić • ponedjeljak, 10.04.2017.
VIDEO: Tudorov Galatasaray posramljen u derbiju protiv Basaksehira
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Galatasaraya upisali su najteži poraz u prvenstvu otkako je klupu preuzeo hrvatski trener Igor Tudor. U sklopu 27. kola turskog prvenstva gostovao je Galatasaray kod Basaksehira, u derbiju kola poražen je s 4:0...

Najteži poraz otkako je klupu preuzeo Igor Tudor doživio je Galatasaray, u istanbulskom derbiju 27. kola u gostima kod Basaksehira Tudorova momčad stradala je s 4:0. U sedam utakmica na klupi Galatasaraya Tudor je upisao čak tri poraza, remi i tri pobjede, a s obzirom na večeras prikazanu igru navijači Galatasaraya imaju pravo biti razočarani.

Ključan igrač domaćina, inače drugoplasirane momčadi prvenstva, bio je Emmanuel Adebayor, togoanski napadač čak je triput tresao Muslerinu mrežu. Inače, u Tursku je došao u siječanjskom prijelaznom roku iz Crystal Palacea, do večeras je u dresu Basakhesira zabio tri gola, svoj je konto udvostručio na teret Tudorovog sastava.

Golijadu je otvorio u 11. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane lopta se sretno odbija do Mossora, koji poslužuje Adebayora, Togoanac smireno šalje loptu u praznu mrežu za vodstvo domaćina.

U samoj završnici susreta domaći dolaze i do drugog pogotka. Ubacio je s desne strane Caicara, najviši u skoku bio je Adebayor, glavom zabija za 2:0. Hat-trick je upotpunio u 57. minuti, Muslera je obranio prvi pokušaj Visce, na odbijancu je najviši ponovno bio Adebayor i ponovno glavom povisio na 3:0.

Konačan čavao u Galatasarayev lijes zakucao je Pektemek, dobio je sjajnu loptu na lijevoj strani, prešao istrčalog Musleru, ušetao se u kazneni prostor Galate, prevario jednog braniča gostiju i lagano zabio za konačnih 4:0.

Basaksehir (56 bodova) se pobjedom vratio na pet bodova zaostatka za vodećim Bešiktašem, treći je Fenerbahče s 50 bodova, Galatasaray je treće mjesto iz prošlog kola zamijenio četvrtim, ima 49 bodova.


All Goals & Highlights HD - Medipol Basaksehir... by RussellLerman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!