Košarka

VIDEO: Šarić dvoznamenkast u porazu Sixersa, Orlando izgubio čak 47 poena razlike u Chicagu

Branimir Korać • utorak, 11.04.2017.
VIDEO: Šarić dvoznamenkast u porazu Sixersa, Orlando izgubio čak 47 poena razlike u Chicagu
Foto: EPA

Regularni dio NBA sezone bliži se kraju i hvataju se posljednje pozicije za doigravanje. Na Istoku je još uvijek neizvjesno i traže se posljednja dva putnika u doigravanje...

Indiana Pacersi došli su korak bliže osiguravanju mjesta u doigravanju. U Philadelphiji su svladali Sixerse sa 120:111 i došli su na pobjedu od sigurnog prolaska u doigravanje. U posljednjem susretu čeka ih domaći dvoboj protiv Atlante, a čak i ukoliko izgube, a Chicago ili Miami ne upišu pobjedu, Pacersi će biti sigurni u doigravanju.

Dario Šarić sezonu završava na ograničenoj minutažu, odradio je minutu od predviđenih 24 i za to vrijeme upisao 12 poena (2/6 za dva, 1/4 za tri, 5/6 slobodna), šest skokova, tri asistencija, dvije osvojene lopte i blokadu.

Inače tri minute prije kraja isključeni su Paul George i Gerald Henderson, a nakon susreta i jedan i drugi žalili su se na tretman kod sudaca i poput djece jedan drugog optuživali za prljavu igru te se čudili zašto su isključeni.

"Igrao je prljavo i udarao me u trbuh cijelu utakmicu, a suci nisu ništa sudili. Nisam reagirao do tada kada sam shvatio da suci ne reagiraju. Povukao me i dobio sam tehničku za ništa. Udario me laktom u vrat i opet sam dobio tehničku zbog ničeg. Igralo se čvrsto cijelu večer i nisu napravili ništa iako sam ih upozorio što se događa", tvrdio je George, a Hendersonova verzija glasi: "Udario me laktom u vrat i onda sam mu vratio. Kada sam izlazio iz bloka, znao sam da će doći do kontakta i htio sam ga odgurnuti, ali došlo je do udarca prema glavi iako mi to nije bila namjera."

Kod Pacersa George je ubacio 27 poena uz pet asistencija, Thaddeus Young svojoj bivšoj momčadi ubacio je 20 poena uz osam skokova, a Myles Turner dodao je 18 poena i 13 skokova. Kod Philadelphije Timothe Luwawu-Cabarrot ubacio je 24 poena uz pet skokova, a Richaun Holmes dodao je 17 poena i šest skokova.

Chicago Bullsi poput Pacersa bore se za doigravanje, a noćas su posramili Orlando Magic svladavši ga s čak 122:75. Magic jedva čeka završetak sezone, a vidjelo se to i u ovom susretu u kojem je svojim nastupom samo olakšao posao Bullsima.

Priliku kod Orlanda dobili su Mario Hezonja i Damjan Rudež, Hezonja je imao najveću minutažu na susretu odradivši 32 minute, ali učinak je bio vrlo skroman. Ubacio je sedam poena (0/3 za dva, 2/6 za tri, 1/2 slobodna) uz dvije osvojene lopte i asistenciju dok je Rudež za šest minuta dodao dva poena (1/3 za dva).

Nakon ove pobjede Bullsi ostaju na osmom mjestu na Istoku i ako pobjede Netse u posljednjem susretu, imat će sigurno mjesto u doigravanju.

"U obrani nismo se uopće trudili, a u napadu smo bili užasni", kratko i jasno objasnio je uzroke poraza Frank Vogel.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Robin Lopez s 18 poena i osam skokova, a po 17 poena dodali su Jimmy Butler (pet skokova) i Jerian Grant (11 asistencija). Kod Magica po 14 poena ubacili su Nikola Vučević (deset skokova) i Evan Fournier.

Do pobjede su došli barem Bogdanovićevi Wizardsi koji su slavili u Detroitu protiv Pistonsa. Pistonsi su već otpali iz igre za doigravanje, a s druge strane Wizardsi su sigurni u postsezoni i polako se pripremaju za doigravanje.

U ovom susretu nisu računali na Johna Walla i Otta Portera koji su dobili odmor, no to se nije odrazilo na rezultat i pobjedu gostiju.

Bojan Bogdanović odradio je 18 minuta i ubacio devet poena (2/5 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) te dodao četiri skoka.

Odličnu utakmicu kod gostiju odradio je Bradley Beal s 33 poena, a Markieff Morris dodao je 20 poena i osam skokova. Kod poraženih Tobias Harris ubacio je 22 poena uz pet skokova, a Ish Smith 16 poena uz devet asistencija.

Miami Heat nije imao izbora, morao je svladati Cleveland Cavalierse jer je poraz značio i eliminaciju iz igre za doigravanje. Uspio je na kraju slaviti u produžetku 124:121 protiv oslabljenih Cavsa koji nisu imali u sastavu LeBrona Jamesa i Kyrieja Irvinga.

Da bi prošao u doigravanje, Miami mora upisati pobjedu protiv Wizardsa u posljednjem nastupu, a istovremeno do pobjede ne smiju doći Pacersi ili Bullsi. U ovoj pobjedi Heat su predvodili Tyler Johnson s 24 poena i pet skokova te Hassan Whiteside s 23 poena i 18 skokova. Kod Cavsa Deron Williams imao je 35 poena, devet asistencija i sedam skokova, ali i deset izgubljenih lopti, Kevin Love dodao je 25 poena i deset skokova, a Channing Frye 21 poen i sedam skokova.

Boston Celticsi osigurali su divizijsku titulu, a blizu su i prvog mjesta u Istočnoj konferenciji. Nakon poraza Cavsa i njihove pobjede protiv Netse, sudbinu imaju u svojim rukama i ukoliko svladaju Buckse u posljednjem susretu sezone, završit će kao prvoplasirana momčad Istoka.

Celticse je do pobjede predvodio Isaiah Thomas s 27 poena dok je Al Horford dodao 19 poena i osam skokova. Kod Netsa Jeremy Lin ubacio je 26 poena uz 12 skokova, Brook Lopez 25 poena uz sedam skokova, a Rondae Hollis-Jefferson 17 poena uz 11 skokova.

Portland Trail Blazersi i bez Damiana Lillarda, CJ-a McColluma, Alana Crabbea i Moa Harklessa svladali su Spurse ubačajem Noaha Vonleha sa sirenom. Lopta se sretno odbila do Vonleha koji je iskoristio priliku i ubacio za pobjedu. Blazersi su već ranije osigurali doigravanje i osmu poziciju na Zapadu zahvaljujući trici sa sirenom Russa Westbrooka protiv Nuggetsa.

Ovdje ih je predvodio Shabazz Napier s 32 poena, šest skokova i pet asistencija, Evan Turner dodao je 16 poena i sedam asistencija, a Noah Vonleh 12 poena i 11 skokova. Kod Spursa Kawhi Leonard ubacio je 18 poena, a po 12 su dodali LaMarcus Aldridge i Tony Parker.

Jazzeri su prekinuli niz od 14 uzastopnih pobjeda Warriorsa, svladali su ih u Oaklandu sa 105:99. Jazzeri su igrali bez Haywarda i Hooda, Warriorsi bez Thompsona i unatoč 28 poena Stephena Curryja i 16 poena, deset skokova i šest asistencija Kevina Duranta, Utah je slavio. Predvodio ga je dvojac George Hill (20 poena) - Rudy Gobert (17 poena, 18 skokova).

NBA:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 111:120
Chicago Bulls - Orlando Magic 122:75
Detroit Pistons - Washington Wizards 101:105
Miami Heat - Cleveland Cavaliers 124:121 produžetak
Boston Celtics - Brooklyn Nets 114:105
Milwazkee Bucks - Charlotte Hornets 89:79
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 99:98
Golden State Warriors - Utah Jazz 99:105
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 125:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!