Tenis

Donna Vekić nadigrala Rumunjku i prošla u drugo kolo u Švicarskoj

Branimir Korać • utorak, 11.04.2017.
Donna Vekić nadigrala Rumunjku i prošla u drugo kolo u Švicarskoj
Foto: EPA

Donna Vekić nije imala problema na početku WTA turnira u švicarskom Bielu. Rumunjka Sorana Cirstea uhvatila je samo pet gemova...

Iako je više od 20 mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici od Donne Vekić, Sorana Cirstea upisala je uvjerljiv poraz. Vekić je slavila za sat i 18 minuta sa 6:4, 6:1.

Nakon što ju je uvjerljivo svladala u Birminghamu prije četiri godine, Vekić je povezala dva poraza protiv Cirstee i to oba u tri tijesna seta. Posljednji je bio prije godinu i pol na US Openu gdje je Rumunjka odnijela pobjedu 7:6, 2:6, 6:4.

U Bielu nije bilo dvojbe. Vekić je dominirala mečom i bila bolja protivnica te na kraju zasluženo izborila prolaz u drugo kolo.

Nakon dobrih igara na Australian Openu gdje je došla do osmine finala, Cirstea je pala u formi, u Miamiju je pokazala znakove buđenja, ali u Bielu se vratila gubitničkim navikama.

Meč je prelomljen nakon što je Vekić spasila dvije break lopte kod 4:3 u prvom setu, nakon toga nanizala je čak sedam gemova, povela sa 6:4, 4:0 što u konačnici nije prokockala.

Plasirala se tako u drugo kolo gdje će igrati protiv Kristine Pliškove s kojom se susrela 2014. godine u Kuala Lumpuru i svladala ju s 1:6, 6:3, 7:5.

WTA Biel, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 20:31
    mislim da od nje ništa, nažalost, bila je velika nada zajedno s Konjuhicom, ima talenat, ali njoj su neke druge stvari postale važnije od tenisa, i to je to, bez puno filozofije....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2017. u 13:25
    Švicarska je sretna za nju; prvo decko a sad i drugo kolo ;))
    Obrisan korisnik