Tenis

Borna Ćorić propustio četiri meč-lopte pa u igri živaca ipak osigurao četvrtfinale u Maroku

Dario Dodić • srijeda, 12.04.2017.
Borna Ćorić propustio četiri meč-lopte pa u igri živaca ipak osigurao četvrtfinale u Maroku
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poprilično se namučio u drugom kolu ATP turnira u Marrakechu protiv Marokanca Rede El Amranija. Na kraju je uz puno muke ipak slavio sa 6:2, 3:6, 7:6...

Malo tko je očekivao da će se Borna Ćorić na turniru u Marrackechu u Maroku ovoliko mučiti protiv 667. tenisača svijeta, Rede El Amranija. Hrvat je bio na rubu ispadanja, servirao je Marokanac za meč, ali u ključnim trenucima Borna je potvrdio da je ipak bolji tenisač.

Kako je krenulo u prvom setu izgledalo je kako će Marokanac rutinski biti apsolviran, Borna mu je dvaput oduzeo servis, svoj držao, iako uz probleme, i na kraju sa sigurnih 6:2 priveo set kraju.

No u drugom je Ćorić posve nestao, Marokanac mu je dvaput oduzeo servis, Borna se tek jednom uspio vratiti breakom, sa 6:3 El Amrani šalje dvoboj u treći set.

Borna je nastavio igrati poprilično slabo što je El Amrani dobro koristio. Nakon što se dvaput Ćorić spasio, na trećem Borninom servisu El Amrani dolazi do breaka. Svoj je servis držao suvereno i dogurao do 5:4 i serviranja za set. U ključnim trenucima Borna se ipak sabrao i odigrao kako se od njega i očekuje, oduzima servis Marokancu, svoj drži rutinski i onda vrši veliki pritisak na El Amranija pri vodstvu 6:5.

Imao je Borna čak tri meč-lopte (0:40), ali dopušta El Amraniju da se izvuče, meč se odlučivao u tie-breaku. Oba su tenisača dosta griješila, na kraju Borna igra za nijansu bolje i petom meč-loptom, prvom na svom servisu, privodi meč kraju i osigurava nastup u četvrtfinalu gdje će igrati protiv pobjednika dvoboja Djere - Ramos-Vinolas.

ATP Marrakech, drugo kolo:
Borna Ćorić (HRV) - Reda El Amrani (WC) 6:2, 3:6, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 20:42
    istina, makar za ovaj meč to nije bio slučaj jer je Amrani prije par godina bio na super putu da bude solidan igrač kao što sam napisao, ali da, sjećam se kad je Xavier Malisse bio 857.-i na listi i odigrao sa Samprasom 3 seta, ili Kevin Ullyett, specijalista za parove prije kojih 15 god, došao do... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 20:23
    Za El Amranija se očekivalo da će bit novi El Aynaoui ili Arazi ili barem Alami, jer je marokanac još prije 2 ili 3 god bio oko 150-og mj-a, ali inda nestao, tako da sigurno zna igrat i još pred svojom publikom, zato to uopće nije nikakvo iznenađenje....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 09:16
    ma u tenisu u top 1000 odlucuju nijanse kazem ja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2017. u 20:17
    Opustio si se nakon prvog seta, ali sva sreca da si se vratio u mec, razjario El Amranija, koji je polomio reket i ostetio teren; sad neka se malo provoza na devi i ohladi glavu, hehe, bilo je vrlo napeto... ;))
    Obrisan korisnik