Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 12.04.2017, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 1:0 Leicester City
Leicester City

VIDEO: Atletico iz nepostojećeg penala do pobjede protiv Leicestera

Petar Jenjić • srijeda, 12.04.2017.
VIDEO: Atletico iz nepostojećeg penala do pobjede protiv Leicestera
Foto: EPA

Atletico Madrid na uzvrat nosi minimalnu prednost, momčad Diega Simeonea na svom je Vicente Calderonu svladala Leicester s 1:0 pogotkom Antoinea Griezmanna iz penala koji to nije trebao biti...

Iako ne briljiraju u Premiershipu, nogometaši Leicestera guraju u Ligi prvaka. Kuglice su im bile naklonjene kada su izvukli madridski Atletico, ako uzmemo u obzir ostale momčadi, čime su dodatno napunili optimizmom navijače koji se nadaju što duljem ostanku u najboljem europskom natjecanju. Ipak, više od minimalnog poraza protiv čvrstog i kompaktnog protivnika nisu mogli.

Kao što se i moglo očekivati, odigrana je vrlo tvrda utakmica koju je odlučio, kako se pokazalo, nepostojeći kazneni udarac za Atletico. Jedan pogodak i nekoliko prilika teško mogu zadovoljiti Diega Simeonea koji je tražio što bolju rezultat uoči uzvrata na King Poweru.

Živopisno je krenulo na Vicente Calderonu, Atletico je mogao do vodstva već u petoj minuti, Koke je opalio s ruba kaznenog prostora, ali je pogodio stativu. Znajući kako im je Leicester prilika za novo polufinale, pritisnuli su engleske prvake vrlo visoko, ne dopuštajući im da gotovo uopće prijeđu na suprotnu polovicu prvih 20 minuta. Posebno zahvaljujući lijevoj strani i Felipe Luisu i Saulu Niguezu.

Nakon nešto više od polovice igre u prvom poluvremenu domaćin je došao do vodstva. Sjajno se sa svoje polovice sjurio Griezmann, dotrčao do ruba kaznenog prostora gdje ga je srušio Marc Albrighton. Sudac je dosudio najstrožu kaznu, iako se iz usporene snimke vidi kako je prekršaj bio izvan šesnaesterca. Francuski je napadač bio siguran izvođač. Kao što je to bio slučaj i na početku utakmice, Koke je u 37. minuti odlično pucao s velike udaljenosti, ovoga puta lopta je otišla iznad gola.

Obje su momčadi tražile vrijedan pogodak, Fernando Torres se našao u vrlo dobroj poziciju u 61. minuti, ali je vrlo slabo reagirao unutar kaznenog prostora pa je poslao loptu preko gola. Unatoč prilici, Atletico se mučio u drugom poluvremenu, ne uspijevajući stvoriti konkretniju prigodu prema vratima Leicestera.

Izolirani Jamie Vardy ništa nije mogao u vrhu napada, dok je španjolska momčad sve više stezala obruč oko Schmeichelovog gola. Konačan proboj, posljednji i najvažniji potez ipak se nije dogodio pa se rezultat do kraja nije mijenjao.

Šime Vrsaljko nije bio u sastavu španjolske momčadi zbog ozljede.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus3:0Barcelona
Borussia D.2:3Monaco
Atlético Madrid1:0Leicester City
Bayern1:2Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!