Zimski sportovi

VIDEO: Wilson u produžetku donio pobjedu Capitalsima, Maple Leafsi ispustili dva gola prednosti

Branimir Korać • petak, 14.04.2017.
VIDEO: Wilson u produžetku donio pobjedu Capitalsima, Maple Leafsi ispustili dva gola prednosti

Odigrana su i preostala tri prva susreta prve runde doigravanja u NHL-u, Washington Capitalsi startali su očekivanom pobjedom, a prednost domaćeg leda ispustili su Chicago Blackhawksi...

Mlada momčad Toronto Maplea Leafsa stvorila je dosta problema favoriziranim Washington Capitalsima i upisala poraz tek u produžetku. Capitalsi su bili daleko od briljantnog, neočekivano su se našli u zaostatku 2:0, ali uspjeli su okrenuti dvoboj na svoju stranu iako uopće neće biti zadovoljni izvedbom.

Nakon samo deset minuta igre Toronto je vodio s 2:0 golovima Mitcha Marnera i Jakea Gardinera, ali s dva gola Justina Williamsa domaćin je izborio produžetak gdje je Tom Wilson zabio za pobjedu nakon pet minuta igre.

"O ovakvim stvarima maštate kada ste klinac od osam, devet, deset godina i igrate u svom dvorištu. Doigravanje je posebna priča, navijači su bili ogroman faktor i nevjerojatan je osjećaj u takvoj atmosferi zabiti ua pobjedu", govorio je Wilson nakon dvoboja.

Oba vratara bila su raspoložena, Braden Holtby na golu Capitalsa upisao je 35 obrana, a na drugoj strani Frederik Andersen imao je 41.

Pekka Rinne upisao je prvi gostujući play off shutout u povijesti franšize Predatorsa koji su slavili na gostovanju u Chicagu s 1:0. Finski vratar skupio je 29 obrana i pomogao Predatorsima da ponište prednost domaćeg terena Blackhawksa.

Jedini pogodak postigao je već u osmoj minuti susreta Viktor Arvidsson nakon čega su se gosti sjajno branili, nisu dopustili previše čistih prilika Blackhawksima i zadržali su vodstvo.

"Napravili smo dobar posao razorivši njihov sustav igre. Nismo im dopustili da se razmašu, znamo da vole igrati jako brzo i s velikim posjedom paka", rekao je Rinne.

Unatoč 38 obrana Briana Elliotta, Flamesi nisu uspjeli doći do pobjede u gostima kod Ducksa. Anaheim je slavio s 3:2 i tako dobro otvorio prvu rundu doigravanja.

Već u 47. sekundi Dougie Hamilton zaradio je prvo isključenje, a odmah nakon što je završio na klupi Ducksi su to kaznili i u 52. sekundi igre poveli golom Ryana Getzlafa.

Međutim Flamesi se nisu predali, uspjeli su doći do preokreta golovima Seana Monahana i Sama Bennetta da bi Anaheim ipak vratio prednost na svoju stranu preko Rickarda Rakella i Jakoba Silfverberga.

"Ako im pružite toliko prilika, kaznit će vas. Međutim bez obzira na to, na kraju smo svejedno bili u igri za pobjedu. Imali smo dovoljno prilika za novo poravnanje, ali nismo ih iskoristili i idemo dalje pokušati doći do pobjede u sljedećem susretu", kaže Kris Versteeg.

NHL:
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 3:2 produžetak (1-0)
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 0:1 (0-1)
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:2 (1-0)

FOTO: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!