Košarka

Marc Gasol: "Statistike su važne, ali ubijaju košarku"

Petar Jenjić • petak, 14.04.2017.
Marc Gasol: "Statistike su važne, ali ubijaju košarku"
Foto: EPA

Košarkaš Memphis Grizzliesa Marc Gasol smatra kako ima i važnijih stvari od pukog nabijanja statistike pojedinih igrača...

Memphis Grizzliesi će u prvoj rundi doigravanja odmjeriti snage sa San Antonio Spursima. Bit će to repriza prošlosezonske serije u kojoj su Spursi glatko prošli ozljedama oslabljeni Memphis, kao i dvoboj braće Gasol na suprotnim stranama, Paua i Marca.

Nakon što je propustio doigravanje prošle sezone, Marc Gasol se vratio na pravi način i ove je sezone bio jedan od boljih pojedinaca svoje momčadi koja je završila na sedmom mjestu i u pozitivnom omjeru. Sezona s puno individualnih postignuća nije odveć impresionirala mlađeg brata Gasol koji kaže kako te stvari nisu toliko važne.

"Pobijedili smo 43 utakmice ove sezone i to je sve što medije treba zanimati. Statistike su važne, ali ubijaju košarku jer su ipak važnije pobjede i porazi. Ovo je vrlo subjektivan sport i mnoge se stvari ne mogu izračunati preko statistike. Onako kako ja gledam na ovaj sport, najvažnije se stvari ne mogu izračunati.", rekao je Marc Gasol u razgovoru za As.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!