Tenis

Ćorić otvara protiv Chardyja, Čilić ga čeka u drugom kolu

Mihaela Bradovski • petak, 14.04.2017.
Ćorić otvara protiv Chardyja, Čilić ga čeka u drugom kolu
Foto: EPA

Sljedećeg tjedna na rasporedu je Masters 1000 turnir u Monte Carlu, prvi veliki ovosezonski turnir na zemljanoj podlozi. Na njemu nastupaju i hrvatski tenisači Borna Ćorić i Marin Čilić...

Borna Ćorić dobro gura na turniru u Marrakechu, a u Monte Carlu na startu ga čeka Francuz Jeremy Chardy. Neće im to biti prvi međusobni dvoboj, prije dvije godine odigrali su dva meča i svaki je upisao po pobjedu. Ćorić je slavio na zemlji u Estorilu s glatkih 6:2, 6:4, a Chardy je bio bolji u četiri seta na Australian Openu.

Pobjednik ovog dvoboja u drugom kolu ide na Marina Čilića koji je kao peti nositelj slobodan na startu. Ćorić je izgubio sva četiri dosadašnja dvoboja protiv Čilića, od toga dva ove godine i to oba u tri seta. S druge strane Chardy je s Čilićem igrao sedam puta i upisao četiri poraza. Ono što je bitno, slavio je u jedinom ovogodišnjem dvoboju kao i u jedinom dvoboju na zemlji, 2009. godine u Munchenu kada je bio bolji od Marina s 3:6, 7:5, 6:4.

Prvi nositelj Andy Murray vraća se nakon pauze zbog ozljede i bit će slobodan u prvom kolu, a u drugom kolu igrat će protiv pobjednika dvoboja između Gillesa Mullera i Tommyja Robreda.

Drugopostavljeni Novak Đoković čeka boljeg iz dvoboja između Gillesa Simona i Maleka Jazirija, pobjednik britanskog dvoboja između Dana Evansa i Kylea Edmunda ide na Rafaela Nadala, a Stan Wawrinka igrat će protiv Mische Zvereva ili Jirija Veselog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2017. u 18:43
    Chardy je vrlo zeznut igrač za prvo kolo, ako njega prođe, još sad nakon što se namučio u Maroku oko prve titule, mogo bi proći i "Čilsku salitru" a i još koje kolo...nek mu je sa srećom!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2017. u 10:46
    Pa to je prosto nevjerojatno; a tko bi ga drugi čekao u drugom kolu nego nas Marin, hehe ;) Dobra prilika za revans :)
    Obrisan korisnik