Košarka

VIDEO: Thomas pokazao veliko srce dan nakon tragedije, Harden nadigrao Westbrooka

Dario Dodić • ponedjeljak, 17.04.2017.
VIDEO: Thomas pokazao veliko srce dan nakon tragedije, Harden nadigrao Westbrooka
Foto: EPA

Odigrane su i dvije noćne utakmice NBA doigravanja, Isaiah Thomas ipak je zaigrao za Celticse dan nakon obiteljske tragedije, ali pobjeda je otišla na stranu Bullsa. Oklahoma City Thunderi s Russom Westbrookom nisu imali šanse protiv Houston Rocketsa i Jamesa Hardena...

Mali čovjek, velika srca. To je rečenica koja se vjerojatno najviše puta ponovila u kontekstu Isaiaha Thomasa, koji je samo dan nakon što mu je 22-godišnja sestra Chyna poginula u prometnoj nesreći odlučio zaigrati za svoje Boston Celticse na otvaranju serije protiv Chicago Bullsa.

Emocijama prožeta utakmica otišla je na stranu Bullsa, koji su "ukrali" prednost domaćeg parketa Celticsima pobjedom 106:102. Teško je govoriti o situaciji što bi bilo kad bi bilo i umanjivati pobjedu Bullsa, ali bilo je jasno da su Celticsi u šoku, a pravo je čudo da je Thomas uopće odigrao na način na koji je odigrao.

Trener Celticsa Brad Stevens iznenadio je mnoge rekavši da Thomas želi igrati, ali da mu je rekao da mora odlučiti što je najbolje za njega, da ne zna hoće li to biti minuta igre ili 40. Emotivan je Thomas bio već na zagrijavanju, tješio ga je suigrač Avery Bradley, kao i drugi članovi Celticsa, na kraju je smogao snage i pred punim TD Gardenom poveo Celticse u dvoboj s Bullsima.

I zaista je predvodio svoju momčad, drugi put u karijeri odigrao je utakmicu s 30+ koševa u doigravanju, ubacio je 33 koša, uz pet skokova i šest asistencija. Nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Jimmyja Butlera.

Butler je kad se susret lomio u posljednjoj četvrtini bio najbolji, bio je dobar i u obrani na Thomasu kad je Rondo prikupio petu osobnu, u drugom je poluvremenu ubacio 23 poena. Utakmicu je okončao s 30 koševa i devet skokova.

Al Horford bio je jedini raspoloženi igrač Celticsa uz Thomasa, utakmicu je završio s 19 koševa, osam asistencija i sedam skokova. "Nismo momčad koja stvara izlike, ali ovo je teško. Ovo je bilo teško, osjećam da su se naši dečki nosili s time najbolje što su znali. Znali smo da Isaiah pati, maksimalno ga poštujemo zbog odluke da izađe na parket", rekao je Horford nakon utakmice.

Bobby Portis ubacio je 19 koševa uz devet skokova za Bullse, Robin Lopez ubilježio je double-double, u 34 minute na parketu ostvario je učinak od 14 koševa i 11 skokova. Rondo je dodao 12 poena, Dwyane Wade 11.

Druga utakmica igra se u noći s utorka na srijedu.

U dvoboju dvojice kandidata za MVP-a godine James Harden nadigrao je Russella Westbrooka, Houston Rocketsi nisu ostavili ni trunke šansi Oklahoma City Thunderu. Odvojili su se u trećoj četvrtini i na kraju upisali laganu pobjedu 118:87.

Iako ni Westbrook nije bio posebno raspoložen, za razliku od njega Harden je imao i pomoć suigrača. Odličan je bio Patrick Beverley, dvojac Beverley - Harden bio je previše za Thunder.

"Moramo odraditi bolji posao, počevši od mene. Moramo čuvati loptu i pogađati šuteve", rekao je Westbrook, koji je utakmicu okončao s 22 poena, 11 skokova, sedam asistencija, ali i ogromnih devet izgubljenih lopti, uz šut iz igre slabašnih 6/23.

Harden je u pobjedu Rocketsa ugradio 37 koševa, sedam skokova i devet asistencija. Beverley je odradio sjajan defenzivni posao na Westbrooku i još je u napadu stigao ostvariti najbolji playoff učinak karijere s 21 košem, pridodao je i deset skokova. 15 je koševa s klupe dodao Nene Hilario, koš manje ubacio je Clint Capela.

Thunderima je nedostajao standardni učinak Victora Oladipa, koji je utakmicu završio sa samo šest poena uz mizernih 1/12 iz igre. Odličan je bio Andre Roberson s 18 poena i sedam skokova.

Druga utakmica na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.

NBA doigravanje, rezultati:
Boston Celtics - Chicago Bulls 102:106 (0-1)
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 118:87 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!