Zimski sportovi

VIDEO: St. Louis i Pittsburgh nadomak prolaza u drugu rundu, Rangersi i Sharksi prosuli break

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.04.2017.
VIDEO: St. Louis i Pittsburgh nadomak prolaza u drugu rundu, Rangersi i Sharksi prosuli break

St. Louis Blues i Pittsburgh Penguins došli su do trećih pobjeda u prvoj rundi doigravanja i s vodstvom 3-0 u seriji nadomak su prolaza u drugu rundu...

St. Louis Blues došao je na korak od druge runde doigravanja. I u trećoj utakmici svladao je Minnesotu, ovaj put s 3:1 i tako poveo s 3-0 u seriji. Odličan nastup Bluesa predvođenog s 40 obrana Jakea Allena koji u ovoj seriji doslovno briljira i stvara prevagu.

U trećoj utakmici Blues je stigao do vodstva već u četvrtoj minuti pogotkom Coltona Parayka da bi Charlie Coyle sredinom druge dionice vratio goste u utakmicu. Međutim vrlo brzo stigao je novi pogodak St. Louisa, dok je Ryan White odrađivao kaznu, Jaden Schwartz vratio je Blues u vodstvo. Minutu i pol prije kraja susreta Alexander Steen riješio je pitanje pobjednika pogotkom u praznu mrežu za 3:1.

"I mi i oni držali smo se plana igre i bila je to prava bitka na ledu u drugih pola sata. Pritisnuli su nas, stvorili su nam dosta problema, ali obranili smo se i uspjeli doći do pobjede, velike pobjede za nas", istaknuo je nakon dvoboja Allen.

Branitelji naslova Pittsburgh Penguinsi također su na pragu prolaza. Oni poput St. Louisa imaju uvjerljivih 3-0 protiv Columbus Blue Jacketsa, a treću pobjedu ostvarili su u gostima u produžetku 5:4. Junak Penguinsa bio je rookie Jake Guentzel koji je postigao tri pogotka i ključni u 14. minuti produžetka nakon sjajne asistencije Sidneyja Crosbyja.

Nakon prve trećine domaćin je imao prednost 3:1 uz dva pogotka Cama Atkinsona i jedan Zacha Werenskog, ali Pensi su se vratili u dvoboj s dva gola Bryana Rusta u drugoj trećini. Potpuni preokret donio im je Guentzel svojim drugim golom sredinom treće četvrtine, no dvoboj je u produžetak odveo Brandon Dubinsky poslavši pak iza leđa Fleuryja pet minuta prije kraja. U produžetku je presudila ta asistencija Crosbyja za sjajno postavljenog Guentzela i treću pobjedu u seriji.

"Sada smo poput ranjenih zvijeri. Teško je progutati ovaj poraz, imali smo dosta prilika u produžetku", razočaran je bio nakon dvoboja Nick Foligno.

New York Rangersi dobili su prvu utakmicu u seriji u Montrealu i napravili break u seriji, međutim nisu to iskoristili na svom ledu gdje su izgubili odmah prvu utakmicu. Canadiensi su u Madison Square Gardenu slavili s 3:1, poveli u seriji i vratili prednost na svoju stranu.

Tek u završnici druge dionice pao je prvi pogodak i to za goste zahvaljujući Artturiju Lehkonenu da bi u zadnjoj trećini Shea Weber i raspoloženi Aleksander Radulov odveli Canadiense do 3:0 i riješili dvoboj. Pogodak Bradyja Skjeija tek je postavio konačnih 3:1 tri minute prije kraja.

"Zasad je sve u redu, ali ovo je serija na četiri pobjede stoga nas možda čekaju još četiri teške utakmice. Ništa još nije odlučeno, možemo nakratko uživati u ovoj pobjedi, ali već nas čeka novi dvoboj. Sigurno će izaći čvrsto u sljedećoj utakmici, neće nam biti nimalo lako", govorio je Radulov.

Tvrdu utakmicu odigrali su Sharksi i Oilersi, a Edmonton je na kraju slavio s 1:0 i poveo s 2-1 u seriji. Slično kao i Rangersi, Sharksi su u Kanadi stigli do prednosti, međutim već u prvom dvoboju na svom ledu upisali su poraz koji bi ih mogao stajati prolaza.

U vrlo izjednačenom dvoboju Cam Talbot je s 23 obrane upisao shutout, a jedini pogodak postigao je Zack Kassian na sredini posljednje trećine.

"U ranoj fazi utakmice imali smo nekih prilika. Bila je to vrlo dobra utakmica, igrali smo dobro i mi i oni, a kada odlučuje jedan pogodak, sve je moguće", smatra Joe Thornton.

NHL:
St. Louis Blues - Minnesota Wild 3:1 (3-0)
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4:5 produžetak (0-3)
New York Rangers - Montreal Canadiens 1:3 (1-2)
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 0:1 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!