Nogomet

Neymar uoči uzvrata protiv Juventusa: "Spremni smo za novo čudo"

Luka Medić • ponedjeljak, 17.04.2017.
Neymar uoči uzvrata protiv Juventusa: "Spremni smo za novo čudo"
Foto: EPA

Ovog tjedna na rasporedu su uzvratni susreti četvrtfinala Lige prvaka, a najiščekivaniji je dvoboj između Barcelone i Juventusa koji će se odigrati u srijedu u Barceloni. Juventus stiže s velikom prednošću, ali ne baš tako davno Barcelona je pokazala da je u mogućnosti i to nadoknaditi...

Camp Nou iščekuje srijedu i novu dramu. Nakon što su se u osmini finala još jednom, po tko zna koji put, nogometaši Barcelone upisali u povijest ovog natjecanja, preokrenuvši PSG-ovih 4:0 iz prve utakmice, sada ih čeka novi, ako ne i teži zadatak. Prednost od 3:0 koju je Juventus na krilima Dybale stvorio u Torinu neće biti lako sustići, ali s Kataloncima se nikad ne zna.

Napadač Barcelone, Brazilac Neymar smatra da je Barcelona spremna za novi preokret: „Moramo vjerovati da možemo to učiniti. Možemo biti u zaostatku za bilo kime, ali mi smo Barcelona i sposobni smo to nadoknaditi. Ako sve krene dobro, novo čudo će se dogoditi. Vjerujem u momčad i naš potencijal. Nemamo što za izgubiti, ali imamo puno toga za dobiti“, izjavio je brazilski reprezentativac za Canal Esporte Interativo.

Osim što je blizu ispadanja iz Lige prvaka, Barcelona bi mogla ostati i bez naslova prvaka Španjolske. Na krilima Lea Messija Barca je ovog vikenda svladala Real Sociedad s 3:2 te je ostala na tri boda zaostatka za Realom, ali madridski klub ima i utakmicu manje. Ovaj tjedan je ključan za Barcelonu jer osim utakmice s Juventusom u Ligi prvaka, sljedeće nedjelje čeka novi El Clasico i gostovanje na Bernabeuu.

Na Apeninima, pak, nije toliko napeto kao na Pirinejima. Juventus je ovog vikenda iskoristio kiks Rome te šest utakmica prije kraja prvenstva ima osam bodova više od Rome. Time je praktički osigurao novi, šesti u nizu, Scudetto. Ovog vikenda Stara dama gostovala je kod posljednje momčadi lige, Pescare, i slavila s 2:0, a Allegri je uspio odmoriti neke prvotimce za uzvrat koji ih čeka u utorak na Camp Nou.

Iako je prednost manja od one koju je PSG donio iz prve utakmice, i ova Juventusova je jednako ozbiljna jer se radi o momčadi koja je ipak bolja od Parižana. Neymar zna da ih čeka težak posao, ali, kako kaže Brazilac, uz trud i vjeru, sve je moguće: „Juventus je odlična momčad i bit će teško okrenuti rezultat. Ali to je slična situacija poput one protiv PSG-a. Imamo jedan posto šanse za prolaz, a ostalih 99 su rad, vjera i ako Bog da, golovi. A oni će doći.“

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2017. u 17:00
    Da, baš Bog prati LP...uostalom i Talijani su katolici...pa možda navija za njih... :)
    Obrisan korisnik