Tenis

Ćorić pao u tri seta, Chardy osigurao meč protiv Čilića

Petar Jenjić • utorak, 18.04.2017.
Ćorić pao u tri seta, Chardy osigurao meč protiv Čilića
Foto: FaH

Borna Ćorić nije uspio proći u drugo kolo ATP turnira u Monte Carlu, izgubio je od francuskog tenisača Jeremyja Chardyja u tri seta. Francuz će u sljedećem kolu igrati protiv prvog hrvatskog reketa Marina Čilića...

Dva dana nakon osvajanja turnira u Marrakechu hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio nastaviti niz pobjeda. U prvom kolu Mastersa u Monte Carlu bolji je od njega bio Francuz Jeremy Chardy u tri seta, nakon nešto manje od tri sata igre. Završilo je 7:6, 3:6, 6:3.

Chardy - Ćorić

Asevi: 8 - 12
Dvostruke pogreške: 5 - 3
Postotak prvog servisa: 64% - 65%
Poeni nakon prvog servisa: 82% - 68%
Poeni nakon drugog servisa: 53% - 45%
Spašene break lopte: 6/7 (86%) - 3/4 (75%)

Oba su tenisača čvrsto držala svoj servis, dopustivši tek po jednu priliku protivniku za oduzimanje servisa. Odluka je pala u 13. igri u kojoj je Ćorić osvojio tek dva poena na svoj servis i nije imao nikakve šanse. Francuz je igrao bolje i zasluženo uzeo set.

Nakon što je u petom gameu uspio spasiti tri break lopte, Ćorić je sljedeći odigrao sjajno i iskoristio svoju drugu priliku za oduzimanje servisa. Zaprijetio je Chardy još dva puta, ali nije uspio pa je hrvatski tenisač poravnao stanje na semaforu.

Pri zaostatku 2:1 u trećem Ćorić je izgubio servis na vrlo dvojben način. Naime, iako je hrvatski tenisač tvrdio da je Chardy, pri break lopti, izbacio loptu van, glavni je sudac tvrdio da gleda krivi trag i zaključio gem u korist Francuza. Zbog nepostojanja hawk-eyea nije bilo mogućnosti provjeriti tko je bio u pravu.

Imao je Ćorić pri servisu za meč dvije break lopte, međutim, nije ih uspio iskoristiti. Chardy je dobio četiri poena zaredom i došao do pobjede.

U sljedećem će kolu igrati protiv petog nositelja, našeg Marin Čilića.

ATP Monte Carlo, prvo kolo:
Jeremy Chardy - Borna Ćorić 7:6 (3), 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2017. u 16:16
    jebiga Borna, fizički si pao zbog napornih mečeva i osvajanja prve titule u Maroku, očekivao sam to, ali realno gledajući, ovaj meč je mogo dobit da nije promašio neke lagane poene, bezveze...igrao je isti tip trnisa "od jutra do sutra" kao i u Maroku...šteta....gledao sam recimo Zvereva u prvom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg19.04.2017. u 12:24
    Borna igra jako intensivan tenis i vecinom dugacke meceve cak i kad dobije u dva seta. Finale je bilo nevjerovatno intesivno i iskreno receno mislio sam da ce saptom pasti nakon toga a Borna je imao sansu i dobiti ovaj mec. Tako da je po meni sve u redu ali mozda je trebao, kao i Kohlschreiber... [više na forumu]
    interreg
  • Duje7718.04.2017. u 20:28
    Čuj emotivno iscrpljen, a da nije možda bio fizički iscrpljen kojim slučajem jer je odmah nakon finala iz Afrike pičio u MC.
    Duje77
  • Obrisan korisnik18.04.2017. u 19:32
    Pa to se moglo i ocekivati; nakon prvog naslova karijere bio je emotivno iscrpljen, ali borio se do posljednjeg trenutka. Ali, kako ce sada Cilic proci u slijedece kolo???; nema Borne, jos ce izgubiti od Chardyja ;)
    Obrisan korisnik