Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 18.04.2017, 20:45 h
Leicester City
Leicester City 1:1 Atlético Madrid
Atlético Madrid

VIDEO: Atleticu remi dovoljan za prolazak u polufinale, završio Leicesterov europski san

Petar Jenjić • utorak, 18.04.2017.
VIDEO: Atleticu remi dovoljan za prolazak u polufinale, završio Leicesterov europski san
Foto: EPA

Završila je i Leicesterova europska avantura. Još uvijek aktualni engleski prvaci odigrali su 1:1 na svom King Poweru protiv madridskog Atletica i završili natjecanje u četvrtfinalu. Ostaje utjeha da su na svom stadionu ostali neporaženi..

Leicester - Atletico Madrid 1:1 (0:1)

Uzvratna utakmice četvrtfinala Lige prvaka:
Leicester - stadion King Power
Sudac: Gianluca Rocchi (Italija)

Golovi: Saul Niguez (26'), Vardy (61')
Žuti kartoni: -/-
Crveni kartoni: -/-

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan (od 84. Amartey), Benalouane (od 46. Chilwell), Fuchs, Albrighton, Ndidi, Drinkwater, Mahrez, Vardy, Okazaki (od 46. Ulloa)

Atletico Madrid: Oblak, Godin, Juanfran (od 55. Lucas Hernandez), Giménez, Luis (od 74. Correa), Koke, Niguez, Carrasco (od 69. Torres), Gabi, Savić, Griezmann

Bila je to sjajna sezona za Leicester koja je uz povijesni naslov prvaka Engleske donijela i nastup u najjačem europskom natjecanju. Međutim, sve ono lijepo kratko traje. Sezonu punu turbulencija držala je Liga prvaka, sve do večeras. Tako je otišao i posljednji komadić savršene prošle sezone koje će se navijači Leicestera sa sjetom prisjećati.

Znali su i prije početka da ih čeka jako težak posao probijanja Atleticove obrane, posebno nakon primljenog pogotka. Ipak, do kraja se nisu predavali, došli su i do poravnanja, stvarali pritisak, ali nisu uspjeli proći među četiri najbolja. U konačnici je završilo 1:1 čime su sezonu zaključili bez poraza.

Onaj tko je u zaostatku napada i pokušava stvoriti terensku inicijativu. Nije drugačije bilo niti na početku ove utakmice. Nakon desetak minuta uspostavila se ravnoteža, Atletico je počeo lijepo kombinirati i dolaziti u završnu trećinu pred Schmeichelov gol, međutim, bez značajnijih prigoda za pogodak. Prvu su prigodu Lisice imale u 21. minuti kada je Okazaki zapucao šansu.

Međutim, pet minuta kasnije utihnuo je veći dio stadiona King Power jer su gosti došli do vodstva. Sjajnu je loptu poslao Filipe Luis u kazneni prostor prema Saulu Niguezu koji glavom pogađa daljnji kut Leicesterova gola, ujedno i stoti pogodak u ovom natjecanju za Atletico u 68. utakmici.

Bilo je to prvi put u cijeloj sezoni da je još uvijek aktualni engleski prvak zaostajao na domaćem terenu, a do kraja je trebao tri pogotka. Najbolju je priliku imao Riyad Mahrez u 34. minuti kada je dočekao centaršut iz kornera i opalio iz voleja s desetak metara, no ravno u Jana Oblaka.

Nakon pet minuta igre u nastavku Antoine Griezmann je sjajno prošao pored Fuchsa i Albrightona, uposlio prizemnom loptom Carrasca u kaznenom prostoru, no napadač Atletica je poslao malo prebrzu loptu. Domaći su navijači očajnički tražili barem malo razloga za slavlje i dobili su ga nakon sat vremena igre, kada je jedan odbijanac u mrežu pospremio Jaime Vardy.

Zaredali su domaćini s nekoliko vrlo dobrih pokušaja u želji za velikim preokretom i prolaskom u polufinale. Lucas Hernandez očistio je s crte udarac Ndidija, zatim je i Savić blokirao pokušaj Vardyja s ruba kaznenog prostora. U 75. minuti je pokušao Mahrez iz slobodnog udarca, no lopta je otišla malo iznad grede. Ipak, rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Leicester City1:1Atlético Madrid
Real Madrid4:2 *Bayern
Barcelona0:0Juventus
Monaco3:1Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!