Košarka

VIDEO: Bullsi uzeli i drugu pobjedu u Bostonu, Clippersi i Raptorsi poravnali u seriji

Branimir Korać • srijeda, 19.04.2017.
VIDEO: Bullsi uzeli i drugu pobjedu u Bostonu, Clippersi i Raptorsi poravnali u seriji
Foto: EPA

Noćas su odigrana tri susreta u NBA ligi, Toronto Raptorsi i Los Angeles Clippersi domaćim pobjedama poravnali su na 1-1 u seriji dok su Bullsi napravili veliki korak prema prolazu slaveći i drugi put u gostima kod psihološki nespremnih Celticsa...

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 106:100 (1-1)

Toronto Raptorsi poravnali su na 1-1 u seriji pobjedom u drugom susretu protiv Bucksa 106:100. Nakon problema u prvoj utakmici, Kyle Lowry ovaj put bio je pravi i vodio je Buckse do vrijedne pobjede.

U prvoj utakmici ubacio je samo četiri poena, šutirao je vrlo loše, nije bio u susretu, no u drugom dvoboju predvodio je svoju momčad i na kraju ubacio važne poene u završnici koji su riješili pitanje pobjednika. 8.9 sekundi prije kraja pogodio je za 104:100 i već tu bilo je jasno da će Raptorsi poravnati u seriji.

Na početku posljednje dionice domaćin je imao dvoznamenkastu prednost, ali Bucksi su se uspjeli vratiti, dvije minute prije kraja su i poravnali na 100:100, no nisu uspjeli i potpuno okrenuti dvoboj.

"Definitivno smo izvukli puno toga iz ova dva dvoboja. Dobili smo njihovu pozornost", smatra Giannis Antetokounmpo koji je ponovno bio prvo ime Bucksa.

DeMar DeRozan kod Raptorsa upisao je 23 poena uz sedam skokova, Kyle Lowry 22 poena uz pet asistencija, unatoč problemima s ozljedom nožnog zgloba Serge Ibaka odradio je 36 minuta i upisao 16 poena, sedam skokova i šest asistencija dok je Jonas Valančiunas dodao deset poena i deset skokova.

Kod poraženih Antetokounmpo je loše krenuo i jedini poeni iz igre u prvom dijelu bili su zakucavanjem, a susret je završio s 24 poena, 15 skokova i sedam asistencija dok je Khris Middleton dodao 20 poena i pet skokova.

Boston Celtics - Chicago Bulls 97:111 (0-2)

Iako Avery Bradley nakon i drugog poraza u Bostonu i teške situacije za Celticse, nije tražio isprike u psihološkom stanju Celticsa zbog tragedije u obitelji Isaiaha Thomasa. "Moramo igrati puno čvršće i biti svjesni da ćemo nailaziti na brojne prepreke. Velike momčadi znaju se nositi s tim problemima", smatra Bradley.

Boston gubi u seriji 2-0, a sada ga čekaju dva gostovanja u Chicagu gdje se može praktički oprostiti od doigravanja. Thomas je odigrao i drugu utakmicu, ali nije bio pravi, jednako kao i njegovi suigrači. U narednim danima neće biti uz momčad, otputovat će u Tacomu gdje će biti s obitelji i Celticsima će se priključiti neposredno prije treće utakmice.

"Nisam iznenađen jer ovo je doigravanje i svi smo drugačijeg motiva. Svi smo potpuno u utakmica i radimo apsolutno sve što je u našoj moći da napravimo nešto dobro", istaknuo je nakon susreta Jimmy Butler.

Po 22 poena kod Bullsa upisali su Butler (osam skokova, osam asistencija) i Dwyane Wade, a Rajon Rondo ubilježio je 11 poena, 14 asistencija, devet skokova i pet osvojenih lopti.

Kod Bostona Thomas je bio na 20 poena (6/15 iz igre, 7/13 slobodna), a Jae Crowder dodao je 16 poena.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 99:91 (1-1)

Clippersi su iskoristili probleme Jazzera i neigranje Rudyja Goberta te su došli do poravnanja u seriji na 1-1. Rupa u reketu nastala ozljedom Goberta maksimalno je korištena, Clippersi su upisali čak 60 poena iz reketa dok su Jazzeri bili na 38, a dominacija je bila posebno vidljiva u prvoj četvrtini gdje su Jordan, Griffin i Paul radili što su htjeli i odveli Clipperse na dvoznamenkastu prednost.

Nakon toga sve je bilo lakše za domaćina koji je održavao vodstvo, a Jazzeri nisu uspjeli doći do preokreta. U nekoliko navrata gosti su se potpuno približili, međutim nisu uspjeli doći do potpunog preokreta.

"Rudy pokušava vratiti se što je prije moguće. Drži se propisane rutine i radi što je u njegovoj moći da se što prije oporavi", istaknuo je Quin Snyder po pitanju izostanka vrlo važne karike.

U domaćem sastavu Blake Griffin upisao je 24 poena i pet skokova, Chris Paul 21 poen uz deset asistencija, a DeAndre Jordan 18 poena uz 15 skokova. Kod poraženih Gordon Hayward ubacio je 20 poena uz šest skokova, a po 13 poena dodali su Derrick Favors (sedam skokova) i Joe Johnson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!