Tenis

Murray i Wawrinka posrnuli u osmini finala, Đoković se spasio, Nadal projurio

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.04.2017.
Murray i Wawrinka posrnuli u osmini finala, Đoković se spasio, Nadal projurio
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala velikog turnira u Monte Carlu. Marinu Čiliću pridružili su se između ostalih i Rafael Nadal i Novak Đoković...

Iznenađenje dana u Monte Carlu priredio je Albert Ramos koji je odigrao sjajan meč protiv Andyja Murrayja i svladao ga u tri seta. Murray je uzeo prvi set sa 6:2, imao je u trećem 4:0, ali sve je prokockao i Ramos je došao do neočekivane pobjede. "Razočaran sam ovim porazom, posebno zbog pozicije u kojoj sam se nalazio u trećem setu. Nisam izgubio puno mečeva na ovaj način tijekom karijere. Kako je treći set odmicao, on je igrao sve bolje, ali trebao sam pronaći način kako ga zaustaviti", komentirao je Murray.

Iz turnira je ispao i Stan Wawrinka koji je poražen od Pabla Cuevasa u dva seta. Glatka pobjeda Urugvajca koji je potpuno nadigrao Wawrinku i izjave o respektu prema Cuevasu pokazale su se opravdanima. "Pablo igra jako dobro, odličan je igrač i protiv njega nije nimalo lako igrati, pogotovo na zemlji. U veljači je već igrao na ovoj podlozi pa je u malo boljem ritmu, a ja nisam odigrao dobro. Noge su mi bile teške, nisam se dobro kretao, razočaran sam jer sam više očekivao", rekao je nakon susreta Wawrinka.

Borba živaca pripala je Davidu Goffinu koji je u tri seta svladao Dominica Thiema. U trećem setu Thiem je imao break prednosti, vodio je s 3:2 i tu je krenuo pad. Kako se dvoboj više bližio kraju, bio je sve frustriraniji i upisao je poraz.

Alexander Zverev proslavio je 20. rođendan, ali Rafael Nadal kao poklon uručio mu je visok poraz. Španjolac nije imao milosti, pregazio je mladog Zvereva prepustivši mu samo dva gema. "Prije meča očekivao sam da će ovo biti veliki ispit za mene. Znao sam da je ovo jedan od onih mečeva u kojem ne možete do pobjede uz lošu igru. Međutim igrao sam jako dobro, puno bolje nego dan ranije protiv Edmunda", smatra Nadal.

"Prekovremeno" je odrađivao Novak Đoković koji je u tri seta svladao Pabla Carrena Bustu. Drugi igrač svijeta u ključnim trenucima odigrao je vrlo dobro i u trećem setu izvukao se iz teške situacije. Kod 4:4 Carreno Busta imao je 15:40, Đoković se spasio i odmah nakon toga napravio break za pobjedu.

Monte Carlo, osmina finala:
Albert Ramos (Španjolska, 15) - Andy Murray (Velika Britanija, 1) 2:6, 6:2, 7:5
Lucas Pouille (Francuska, 11) - Adrian Mannarino (Francuska) 3:0 predaja Mannarina
Pablo Cuevas (Urugvaj, 16) - Stan Wawrinka (Švicarska, 3) 6:4, 6:4
David Goffin (Belgija, 10) - Dominic Thiem (Austrija, 6) 7:6(4), 4:6, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Alexander Zverev (Njemačka, 14) 6:1, 6:1
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:3, 6:0
Novak Đoković (Srbija, 2) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 13) 6:2, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2017. u 18:00
    @RIOS-->najbolji komentar kao i prije par dana, nema se šta dodat...
    Obrisan korisnik
  • rios21.04.2017. u 11:32
    Jao, nadam se da neće. Nole je velik igrač, ali Bože kako taj čovjek igra dosadan tenis. Za igrača od gotovo 190 cm prilično loše servira, a u meču protiv Buste i ranije je kriminalan bio na voleju. Jako mi je loša spoznaja da igrač koje je bio godinama 1., a sad je 2. na svijetu nema nikakav... [više na forumu]
    rios
  • interreg21.04.2017. u 10:11
    Nema ovakav Novak bas neke sanse protiv ovakvog Rafe...
    interreg
  • Obrisan korisnik21.04.2017. u 09:41
    Murray i Đoković se izgleda jos nisu potpuno vratili u ritam nakon ozljede, kao i nas Borna, ali Nole ce uzeti naslov ;)
    Obrisan korisnik