Košarka

VIDEO: Škola košarke kralja LeBrona, Memphis prekinuo niz Spursa, Bucksi razbili Raptorse

Dario Dodić • petak, 21.04.2017.
VIDEO: Škola košarke kralja LeBrona, Memphis prekinuo niz Spursa, Bucksi razbili Raptorse
Foto: EPA

LeBron James sinoćnjom je predstavom u drugom poluvremenu utakmice protiv Pacersa pojasnio svima zašto je kralj, motivirani Grizzliesi svladali su Spurse, Bucksi su razmontirali Toronto Raptorse...

Indiana - Cleveland 114:119 (0-3)

Cleveland Cavaliersi imaju jednu veliku prednost kakvu druge momčadi zapravo nemaju - LeBrona Jamesa. Aktualni prvaci bili su na konopcima nakon prve dvije četvrtine gostovanja kod Indiana Pacersa, gubili su 25 koševa razlike, ali jedan se igrač nije predavao. LeBron je u drugom poluvremenu predvodio Cavse do najvećeg preokreta u povijesti NBA doigravanja, nitko nikad u drugom poluvremenu nije uspio nadoknaditi tako veliku razliku, Cavsi su na kraju pobijedili 119:114 i došli do 3-0 u seriji. Pacersi su u trećoj i četvrtoj dionici igre zajedno postigli gotovo jednako koševa kao u prvoj ili drugoj četvrtini (37:27, 37:22, 17:35, 23:25).

Prikupio je još nekoliko rekorda kralj LeBron, preskočio je Kobea Bryanta na vječnoj listi najboljih strijelaca u doigravanju, sad je treći s 5.669 koševa. Pobijedio je u 20. uzastopnoj utakmici prve runde doigravanja, samo su trojica uspjela isto, bivši Lakersi Michael Cooper, Magic Johnson i James Worthy. Ukoliko Cavsi s 4-0 pometu Pacerse ostat će sam na vrhu po uzastopnim pobjedama u ovom formatu doigravanja koji se primjenjuje od 1984. godine.

"Trudim se staviti u poziciju iz koje mogu pomoći mojim suigračima doći do pobjede - bez obzira tko je na parketu sa mnom. Jednostavno se ne zadovoljavam ukoliko ne igram sjajno kao što mogu. Jedina stvar koja je bitna jest pobjeđivanje, zato sam tu", rekao je LeBron nakon sjajnog preokreta u Indianapolisu.

LeBron je u drugom poluvremenu ubacio 28 koševa, utakmicu je završio s novim triple-double učinkom uz 41 koš, 13 skokova i 12 asistencija. Četvorica su Cavsa ubacila po 13 poena, Kevin Love, Kyrie Irving, J.R. Smith i Channing Frye.

Sjajan je kod Pacersa bio ponovno Paul George, ali nije bilo dovoljno. Večer je okončao s 36 koševa, 15 skokova (najbolji učinak u doigravanju) i devet asistencija. 15 je koševa dodao Jeff Teague, a 13 Lance Stephenson.

Četvrta utakmica igra se u nedjelju, Pacersi nikad u povijesti lige nisu poraženi s 4-0 u doigravanju.

Memphis - San Antonio 105:94 (1-2)

U Memphisu ipak nije bilo slične drame, Grizzliesi su svladali San Antonio Spurse sa 105:94, smanjili vodstvo Spursa u seriji na 2-1 i prekinuli niz od deset uzastopnih playoff pobjeda Spursa nad Grizzliesima. Bila je to ujedno prva pobjeda u doigravanju trenera Memphisa Davida Fizdalea, koji je lukavim napadom na suce nakon druge utakmice dodatno motivirao svoje momke u trećoj utakmici, ali i navijače koji su od prve do zadnje minute bodrili Grizzliese.

I ovog su puta slobodna bacanja bila na strani San Antonija, no Spursi ih nisu baš iskoristili, uz postotak realizacije od samo 57 posto (16/28).

Grizzliese je predvodio Mike Conley s 24 poena i osam asistencija, po 21 su koš dodali Zach Randolph (osam skokova) i Marc Gasol.

Nakon što je u prve dvije utakmice zabijao preko 30 koševa Kawhi Leonard je u trećoj zapeo na samo 18 koševa, iako uz solidan šut iz igre (6/11). 16 koševa i 11 skokova dodao je LaMarcus Aldridge, 15 je s klupe ubacio Kyle Anderson.

Četvrta utakmica igra se u Memphisu u noći sa subote na nedjelju.

Milwaukee - Toronto 104:77 (2-1)

Neizvjesnosti nije bilo niti u Milwaukeeju gdje su Bucksi potvrdili "break" iz Toronta i poveli u seriji 2-1. Dvoboj protiv Raptorsa riješili su već u prvom poluvremenu (57:30), u konačnici su slavili sa 104:77.

"Bilo je sjajno od prve akcije. Bilo je zabavno, zabavno igrati uz ovakve sjajne navijače. Nadam se da će nam pokazati ljubav i biti glasni i u četvrtoj utakmici", rekao je nakon pobjede Giannis Antetokounmpo, koji se i pošteno odmorio jer Bucksi su bili sjajni i bez njega.

Khris Middleton predvodio je Buckse s 20 koševa i sedam asistencija, Grk je dodao 19 poena uz osam skokova. Greg Monroe s klupe je ubacio 16 koševa uz sedam skokova.

Koliko su Bucksi utišali Raptorse govori činjenica da DeMar DeRozan nije ubacio nijedan poen iz igre (šut 0/8), svih osam poena postigao je s linije slobodnih bacanja. Sa po 13 koševa Raptorse su predvodili Kyle Lowry i Delon Wright.

Četvrta utakmica igra se u Milwaukeeju u subotu navečer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!