Zimski sportovi

Capitalsi i Bruinsi do važnih pobjeda nakon produžetaka

HINA • subota, 22.04.2017.
Capitalsi i Bruinsi do važnih pobjeda nakon produžetaka

Hokejaši Washington Capitalsa i Boston Bruinsa poveli su 3-2 u prvom krugu doigravanja NHL lige nakon što su u produžecima porazili Toronto Maple Leafse i Ottawa Senatorse...

Washington je u svom Verizon Centru pobijedio Toronto Maple Leafse 2:1, a presudni pogodak zabio je Justin Williams u prvoj minuti produžetka. Bio je to već četvrti susret od pet odigranih u ovoj seriji koji je odlučen u produžetku.

"Drama se nastavlja", kazao je sa smiješkom strijelac odlučujućeg pogotka, dodavši: "U karijeri nisam zabio previše odlučujućih golova, a ovo mi je jedan od najdražih", kazao je Williams koji je zabio na asistenciju Jevgenija Kuznjecova.

Capitalsi su poveli u posljednjoj minuti prve trećine golom T.J. Oshieja, a izjednačio je Auston Matthews u šestoj minuti druge trećine.

Šesta utakmica je Torontu 23. travnja.

"Sada idemo u Toronto po pobjedu koja nas vodi u konferencijsko polufinale", kazala je prva zvijezda Washingtona Aleks Ovečkin.

U drugom susretu pobjednik je razriješen nakon dva produžetka. Boston je na gostovanju pobijedio Ottawu 3:2, a pogodak odluke zabio je Sean Kuraly u desetoj minuti drugog produžetka. Bio je to njegov drugi gol na utakmici nakon što je u 37. minuti zabio za 2:2.

"U produžecima nemaš previše prilika, imao sam sreće što se pak odbio do mene", kazao je Kuraly.

Domaćin je vodio 2:0 golovima Marka Stonea (11:19) i Jeana-Gabriela Pageaua (20:30), no gosti su uspjeli izjednačiti preko Davida Pastrnaka (28:40) i Kuralyja.

Vratar Bostona Tuukka Rask je imao 41 obranu, a njegov kolega na suprotnoj strani Craig Anderson je zaustavio 36 udaraca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!