Košarka

VIDEO: Torontu pobjeda kod Bucksa i poravnanje u seriji

Petar Jenjić • nedjelja, 23.04.2017.
VIDEO: Torontu pobjeda kod Bucksa i poravnanje u seriji
Foto: EPA

Toronto Raptorsi izjednačili su seriju protiv Milwaukee Bucksa na 2:2, slavili su na gostujućem terenu rezultatom 87:76 predvođeni raspoloženim DeMarom DeRozanom koji se iskupio za slabu predstavu prije nekoliko dana...

Bucks - Raptors 76:87 (19:19, 22:22, 17:23, 18:23)

Prva runda doigravanja, četvrta utakmica:

Milwaukee: Middleton 10, Antetokounmpo 14, Maker 7, Snell 19, Brogdon 2, Dellavedova 2, Monroe 14, Beasley 4, Terry 4

Toronto: Powell 12, Carroll 2, Ibaka 10, DeRozan 33, Lowry 18, Tucker, Patterson, Valančiunas 12, Joseph, Wright

Da će serija biti vrlo izjednačena znali smo odmah po završetku regularnog dijela sezone, a danas tek dobili konačnu potvrdu. Bucksi nisu iskoristili prednost domaćeg terena da odu na ugodnijih 3:1 i u konačnici su poraženi rezultatom 87:76 čime je Toronto poravnao seriju na 2:2.

Za razliku od prošle utakmica i katastrofalnog poraza, Raptorsi su u utakmicu ušli pametnije. Trener Dwane Casey snizio je petorku i ubacio Normana Powella u startnu petorku umjesto Jonasa Valančiunasa i pomaknuo Sergea Ibaku na poziciju centra.

U neučinkovitoj prvoj četvrtini nijedna se momčad nije posebno odvajala, Valančiunas je u desetoj minuti s linije slobodnih bacanja donio svojoj momčadi pet poena prednosti (19:14), a Bucksi su mini serijom 5:0 zaključili prvu dionicu. Nekoliko vrlo slabih minuta Toronta iskoristili su domaćini i pet i pol minuta prije odlaska na odmor došli do sedam koševa viška (33:26). Kanadska je momčad odgovorila serijom 15:8 čime je rezultat i na poluvremenu bio izjednačen.

Gosti su vodili, Milwaukee je hvatao zaostatak. Iako su tek u nekoliko navrata vodili s devet razlike, Raptorsi nisu dopuštali svojim protivnicima da se potpuno vrate u egal. Pet i pol minuta prije kraja Bucksi su ubačajem Giannisa Antetokounmpoa došli na pet koševa zaostatka, no to je bilo kratkog vijeka. Powell je zabio tricu za prvo dvoznamenkasto vodstvo jedne momčadi na utakmici (79:69) čime je otklonio dvojbe oko pobjednika.

Dva dana nakon što je ostao bez poena iz igre, DeMar DeRozan je briljirao i predvodio je svoju momčad s 33 poena (12/21 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 9/9), devet skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Kyle Lowry dodao 18 koševa (6/9 za dva, 2/8 za tricu).

Najbolji je kod Milwaukeeja bio Tony Snell s 19 koševa (2/2 za dva, 5/10 za tricu).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!