Nogomet

VIDEO: PSV u derbiju svladao Ajax i gurnuo Feyenoord bliže tituli

Dario Dodić • nedjelja, 23.04.2017.
VIDEO: PSV u derbiju svladao Ajax i gurnuo Feyenoord bliže tituli
Foto: EPA

Nogometaši PSV-a u velikom su nizozemskom derbiju u 32. kolu Eredivisie svladali Ajax u Eindhovenu i tako pomogli Feyenoordu doći na korak do naslova prvaka...

15 kola trajao je veliki niz Ajaxa u prvenstvu, niz u kojem su upisali 12 pobjeda i tek tri neriješena susreta. Svakom nizu dođe kraj, Ajaxovom je došao na gostovanju kod ljutog rivala PSV-a, u najgorem trenutku. Dva kola prije kraja prvenstva porazom od PSV-a Ajax se praktički oprostio od titule, koja će, vrlo je izgledno, pripasti Feyenoordu, prvi put nakon 1999. godine.

Očito je na Ajaxovim nogometašima produžetak i teška utakmica u Europskoj ligi u četvrtak ostavila predubok trag i nisu znali adekvatno odgovoriti na pogodak PSV-a. Zadnji put kad nisu u prvenstvu uspjeli postići pogodak bio je ujedno i posljednji put kad su upisali poraz, u prosincu prošle godine, u gostima kod Twentea.

U vrlo nervoznoj i prilikama oskudnoj utakmici presudio je trenutak iz 25. minute kada je Jürgen Locadia lijepim golom iz slobodnog udarca s gotovo 25 metara matirao nemoćnog Onanu.

Ajax nije ozbiljnije ugrozio Zoeta, tek je Ocampos promašio gol nakon što je u prazno istrčao PSV-ov vratar. Mogao je i morao PSV do drugog gola u samoj završnici susreta, ali je Brenet bio sebičan i Onana dvaput brani njegove udarce.

Feyenoord nakon 32 od 34 kola drži vrh sa 79 bodova, drugi je Ajax sa 75, PSV je treći sa 72 boda. Prvo mjesto vodi izravno u Ligu prvaka, drugo u kvalifikacije, dok treće mjesto vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Feyenoord u posljednja dva kola igra protiv Excelsiora u gostima i Heraclesa kod kuće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!