Zimski sportovi

Hrvatska nastup na SP-u IB divizije otvorila porazom od domaćina turnira

Branimir Korać • nedjelja, 23.04.2017.
Hrvatska nastup na SP-u IB divizije otvorila porazom od domaćina turnira
Foto: Davor Sajko

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u Belfastu nastupa na Svjetskom prvenstvu IB divizije, a u prvom kolu upisala je poraz od domaćina Velike Britanije s 4:2...

Hrvatski hokejaši nisu uspjeli na startu SP-a IB divizije iznenaditi domaću Veliku Britaniju, poraženi su s 4:2. U završnici susreta uspjeli su smanjiti zaostatak i doći na samo gol minusa, ali minutu prije kraja Britanci pogađaju i završavaju priču.

Bio je to tijesan dvoboj u kojem je Velika Britanija imala 38 udaraca na gol, šest više od Hrvatske i u konačnici i dva postignuta pogotka više.

Britanci su poveli u 16. minuti pogotkom Roberta Dowda s igračem više nakon isključenja Dominika Kanaeta i s tih 1:0 završila je prva dionica. Prije britanskog pogotka Hrvatska je imala dva powerplayja, ali nije ih znala iskoristiti.

Sredinom druge dionice Hrvatska se vraća u utakmicu pogotkom Mislava Blagusa s igračem više nakon što su Britanci gotovo minutu igrali s dva igrača manje, Hrvatska u tom razdoblju nije zabila, ali nakon povratka isključenog Bownsa dok je na klupi još uvijek bio Phillips, Blagus poravnava.

U posljednjoj trećini Britanci već u prvih sedam minuta postižu dva pogotka, David Clarke i Evan Mosey odvode Veliku Britaniju do 3:1, pet minuta prije kraja smanjio je David Brine, ali Russell Cowley stavlja točku na i.

Hrvatsku u drugom kolu očekuje dvoboj protiv Japana koji je krenuo uvjerljivom 6:1 pobjedom protiv Nizozemske. Prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre Japan je bio bolji s 3:0.

Svjetsko prvenstvo, IB divizija, prvo kolo:
Velika Britanija - Hrvatska 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!