Košarka

Cleveland pomeo Indianu u prvoj rundi, LeBron James ispisao povijest

Petar Jenjić • nedjelja, 23.04.2017.
Cleveland pomeo Indianu u prvoj rundi, LeBron James ispisao povijest
Foto: EPA

Četiri su utakmice trebale Cleveland Cavaliersima da prođu u polufinale Istoka. Branitelji naslova večeras su slavili na gostovanju kod Indiane 106:102, iako su domaćini imali i šut za produžetak, no Paul George nije bio precizan...

Cleveland Cavaliersi zaključili su prvu rundu doigravanja na najbolji mogući način, novom, četvrtom pobjedom protiv Indiana Pacersa. Kao što je to bio slučaj i u prethodnim susretima, branitelji naslova su tek u samoj završnici osigurali pobjedu, a sve je moglo biti drugačije da je, danas indisponirani Paul George, pogodio tricu za produžetak.

U konačnici je Cleveland slavio rezultatom 106:102 čime je LeBron James ispisao novi rekord, postavši prvi igrač koji je upisao 20. uzastopnu pobjedu u prvoj rundi doigravanju. Tako je pretekao Michaela Coopera, Magica Johnsona i Jamesa Worthyja.

Indiana je nešto bolje krenula u susret i tijekom cijele prve četvrtine nije ispuštala vodstvo. Međutim, najveću su prednost imali u osmoj minuti nakon trice Lancea Stephensona (18:12). Zanimljivo je istaknuti kako Cavaliersi u cijeloj prvoj četvrtini, koju su izgubili 24:22, nisu imali nijednu asistenciju. Ipak, bude se u drugoj četvrtini i preuzimaju kontrolu nad utakmicom, dok na poluvremenu imaju šest poena viška (58:52).

Iako su tijekom drugog poluvremena imali i 13 poena prednosti, Pacersi u posljednjoj dionici rade seriju 13:4 kojom dolaze do četiri poena minusa (100:96). Tri napada katastrofalno je reagirao Kyrie Irving, izgubio dvije lopte i šutirao iz nemoguće pozicije pa su domaćini imali i dvije prilike da dođu do vodstva, no promašili su šuteve za tricu. Ipak, Thaddeus Young im je donio izjednačenje dvije i pol minute prije kraja, zatim i vodstvo (102:100).

Cleveland je ipak imao LeBrona Jamesa, najbolji igrač Cavaliersa prvo je pogodio tricu za vodstvo, zatim i ukrao loptu Youngu. Kyle Korver bio je precizan s linije slobodnih bacanja i Indiana je imala posljednjih 19 sekundi za poravnanje. Međutim, George nije bio precizan i pobjeda je otišla na stranu Clevelanda.

LeBron James je zaključio susret s 33 poena (12/22 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 6/9) i deset skokova, Kyrie Irving je dodao 28 koševa (9/18 za dva, 1/7 za tricu, slobodna bacanja 7/7).

Najbolji je kod Indiane bio Lance Stephenson s 22 koša (5/6 za dva, 4/9 za tricu, slobodna bacanja 0/1).

NBA doigravanje:
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliersi 102:106 (0-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!