Košarka

Triple-double Westbrooka u prvom poluvremenu nedovoljan Thunderu, Rocketsi odnijeli veliku pobjedu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 24.04.2017.
Triple-double Westbrooka u prvom poluvremenu nedovoljan Thunderu, Rocketsi odnijeli veliku pobjedu
Foto: EPA

U četvrtoj utakmici prve runde Zapadne konferencije do velike pobjede su došli Houston Rocketsi u gostima kod Oklahoma City Thundera. Slavili su rezultatom 113:109, iako je James Harden cijelu utakmicu bio samozatajan, a Russell Westbrook upisao triple-double učinak već u prvom poluvremenu...

Iako James Harden nije igrao briljantnu utakmicu, Houston Rocketsi su došli do važne gostujuće pobjede u prvoj rundi doigravanja protiv Oklahoma City Thundera 113:109 čime su došli na korak do prolaska u sljedeću fazu. Odličnu je utakmicu odigrao Nene, hack-a-Roberson taktika je funkcionirala savršeno i Rocketsi su mogli biti i više nego zadovoljni.

Nakon što je LeBron James nešto ranije ispisao povijest, to je u drugoj današnjoj utakmici napravio i Russell Westbrook. Najbolji igrač Thundera već je do poluvremena ubilježio triple-double učinak od 17 koševa, deset skokova i deset asistencija. Tek je drugi igrač u povijesti koji je u tri uzastopne utakmice u doigravanju uspio doći do "trostruko-dvostruko" učinka. Wilt Chamberlain je imao četiri još daleke 1964. godine.

Većim dijelom prvog poluvremena Oklahoma je imala utakmicu pod kontrolom, iako nisu vodili više od sedam razlike u nekoliko navrata. Prve 24 minute su zaključili s četiri poena viška (58:54), pri čemu su zaustavili Jamesa Hardena na samo šest poena.

Ipak, nakon zakucavanja Stevena Adamsa domaćini dolaze do najvećih 14 koševa prednosti (70:56), međutim, Houston uzvraća serijom 12:0 i vraća utakmicu na početak.

Deset minuta prije kraja Rocketsi su došli do prvog vodstva još od početka utakmice (81:79). Westbrook je na drugoj strani očekivano preuzeo odgovornost i uzimao većinu šuteva koji nisu bili toliko uspješni. Shvaćajući da nije u potpunosti njegova, prije svega, šuterska večer James Harden je razigravao sjajnog Nenea koji je držao prednost gostima.

Rocketsi su pribjegli taktici hack-a-Roberson koja je bila i više nego uspješna, sve dok ga trener Billy Donovan nije odlučio izvući iz igre tri minute prije kraja. U posljednju su minutu ušli s tri koša viška (106:103) kada Harden s poludistance pogađa za pet razlike. Steven Adams je na drugoj strani pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje, uhvatio skok i odigrao za Westbrooka koji zabija tricu.

Domaćini rade nedopustivu grešku i dopuštaju Houstonu 18 sekundi prije kraja da loptu prenese na suprotnu polovicu, kada tek rade prekršaj na Neneu uz dodatno slobodno bacanje kojim je donio četiri razlike svojoj momčadi (111:107), nedostižno za Oklahomu.

Do pobjede ih je predvodio iz igre nepogrešivi Nene s 28 poena (12/12 za dva, slobodna bacanja 4/7) i deset skokova, po 18 koševa su dodali Eric Gordon (osam skokova) i Lou Williams (sedam skokova).

Kod Oklahome je Russell Westbrook ostvario učinak od 35 koševa, 14 skokova i 14 asistencija (7/20 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 12/13), Steven Adams je ubacio 18 poena (8/10 za dva, slobodna bacanja 2/5), uz sedam skokova.

NBA doigravanje:
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 109:113 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!