Zimski sportovi

Hrvatska upisala još jedan poraz u zanimljivom dvoboju protiv Japana

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.04.2017.
Hrvatska upisala još jedan poraz u zanimljivom dvoboju protiv Japana
Foto: Davor Sajko

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu upisala je još jedan poraz na turniru IB divizije Svjetskog prvenstva koje se održava u Belfastu. Nakon startnog poraza 4:2 od Velike Britanije, istim rezultatom poražena je i od Japana...

Nakon što je ispao iz IA divizije s pet uvjerljivih poraza protiv Italije, Poljske, Južne Koreje, Austrije i Slovenije, Japan je u Belfast doputovao s ciljem osvajanja prvog mjesta i ekspresnog povratka u diviziju više. Krenuo je pobjedom protiv Nizozemske čak 6:1, a u drugom kolu svladao je i Hrvatsku s 4:2.

Hrvatskoj je to drugi poraz, identičnim rezultatom poražena je i od Velike Britanije, a svoju bitku za ostanak u IB diviziji nastavit će u susretima protiv Nizozemske, Estonije i Litve gdje bi trebala imati više šanse nego u prva dva dvoboja protiv pretendenata na IA diviziju.

I protiv Velike Britanije i Japana odigrala je ravnopravno, međutim protivnik je imao bolju realizaciju.

Brzi Japanci prvu trećinu dobili su s 2:0 golovima Kazunarija Koizumija i Shoa Sata koji je zabio u završnici trećine s igračem više dok je Tadija Mirić odrađivao kaznu.

Nakon šest minuta igre u drugoj dionici na klupi za kažnjene završio je i Borna Rendulić što Japanci koriste i preko Goa Tanake podižu na 3:0.

Mala nada javila se 15 minuta prije kraja kada Andy Sertić smanjuje s igračem više, ali već praktički u sljedećem napadu Yushiroh Hirano četvrti put pogađa iza leđa Vilima Rosandića.

U samoj završnici susreta Sertić svojim drugim golom samo postavlja konačnih 4:2.

Za dva dana od 17 sati Hrvatsku čeka vrlo važan dvoboj protiv Nizozemske koja ju je prije dvije godine u posljednjem međusobnom srazu svladala s 5:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!