Tenis

Kristijan Mesaroš iznenadio prvog nositelja u Francavilli

Branimir Korać • utorak, 25.04.2017.
Kristijan Mesaroš iznenadio prvog nositelja u Francavilli

Hrvatski tenisač Kristijan Mesaroš prošao je u drugo kolo Challengera u Francavilli. U prvom kolu svladao je prvog nositelja Gastaa Eliasa sa 7:6, 4:6, 6:3...

Kristijan Mesaroš odlično je startao na Challengeru u Francavilli gdje je krenuo protiv prvog nositelja Gastaa Eliasa i odmah ga izbacio iz turnira. Elias nije teniski anonimac, na rubu je ulaska u Top 100 gdje je već bio kada je ostvario i ranking karijere plasmanom na 56. mjestu ATP ljestvice. Prošle godine pobjeđivao je Gaela Monfilsa, Pabla Carrena Bustu, Pabla Cuevasa dok je prije tjedan dana igrao finale Challengera u Barletti.

S druge strane Mesaroš uglavnom igra na Futuresima i to s dosta uspjeha, no ovo je ipak viša razina. U ovom dvoboju pokazao je da može ravnopravno igrati i s onima "kraljevima Challengera".

Prvi set protiv Eliasa dobio je u tie-breaku prije kojeg je spasio čak šest set lopti, no u 13. igri sa 7:3 bio je bolji od Portugalca.

Elias je uzvratio u drugom setu kojeg je dobio sa 6:4 da bi treći otišao na stranu Mesaroša. Kod 3:3 Portugalac nije iskoristio break loptu nakon čega gubi servis i Mesaroš na svom servisu dolazi do pobjede.

Drugo kolo donosi mu još jednog Portugalca, Pedra Sousu koji je u dva seta svladao Litavca Grigelisa. Sousa je 219. igrač svijeta, a još 2011. godine Mesaroš ga je svladao u tri seta na startu Challengera u Comu.

Challenger Francavilla, prvo kolo:
Kristijan Mesaroš (Hrvatska) - Gastao Elias (Portugal, 1) 7:6(3), 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2017. u 10:16
    teško se živi od nastupa po futures turnirima...mali nagradni fond,još si sam po loptice hodaš,nema nikog na futuresima(prije satelitima)ko bi ti dodavao loptice kao na pravim turnirima,na fut-a su bodovi najbitniji,i to pod uvjetom da ga osvojiš,onda ima nekog pomaka na atp ljestvici.
    Obrisan korisnik
  • interreg25.04.2017. u 13:30
    Vrijedna pobijeda! Bas me zanima kako se zivi od nastupa na futuresima koji imaju stvarno minimalni nagradni fond.
    interreg