Tenis

Serdarušić odjurio u drugo kolo, rani kraj za Raspudića

Branimir Korać • utorak, 25.04.2017.
Serdarušić odjurio u drugo kolo, rani kraj za Raspudića

Na ITF Touru dvoje Hrvata bilo je u akciji u glavnom ždrijebu u ponedjeljak. Posao su obavili polovično, pobjedu je upisao Serdarušić, a poraz Raspudić...

20-godišnji Južnoafrikanac, inače četvrti afrički reket s trenutnim renkingom na 267. mjestu, bez problema svladao je na startu ITF turnira u Santa Margheriti Di Puli Franju Raspudića.

Raspudić je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije, ali tamo je naišao na igrača koji je 1000 mjesta bolje plasiran, kvalitetniji je i protiv kojeg nije imao previše šanse.

Puno uspješniji bio je Nino Serdarušić koji je u Kazahstanu u prvom kolu pregazio 875. igrača svijeta Maksima Ratniuka. 20-godišnji Rus nije predstavljao ozbiljniju prepreku, u karijeri je nekoliko puta bio u četvrtfinalu na Futuresima, ali to su mu maksimalni dosezi.

Peti nositelj lakoćom je slavio za samo sat vremena s dva puta po 6:1 i igrat će u drugom kolu protiv Gruzijca Georgea Civadzea. Civadze je također na startu izgubio samo dva gema i to protiv Uzbekistanca Adila Karimova. Inače, bolje se snalazi u konkurenciji parova, a u singlu mu je trenutni renking oko Ratniukovog.

ITF Santa Margherita Di Pula, prvo kolo:
Lloyd George Harris (Južna Afrika, 3) - Franjo Raspudić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:2

ITF Šimkent, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska, 5) - Maksim Ratniuk (Rusija) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!