Košarka

Nanterre preko Elan Chalona do naslova u Fibinom Europskom kupu

Petar Jenjić • utorak, 25.04.2017.
Nanterre preko Elan Chalona do naslova u Fibinom Europskom kupu

Košarkaši Nanterra pobjednici su Fibinog Europskom kupa, u francuskom su finalu nakon dvije utakmice bili bolji od Elan Chalona...

Finale Fibinog Europa kupa bilo je u znaku francuskih momčadi, Nanterra i Elan Chalon, koji su odigrali dvije vrlo zanimljive utakmice nakon kojih je kao pobjednik izašla prvospomenuta ekipa. Prva je utakmica završila neodlučeno (58:58), dok je u drugoj Nanterra na domaćem parketu slavio rezultatom 82:79 i osvojio naslov.

Drugi je to europski naslov za ovu momčad koja se još 2015. godina okitila titulom u EuroChallenge kupu. Nakon trećeg mjesta prošle sezone, Chalon je napredovao za jedno. Kako stvari stoje, sljedeće sezone osvajaju.

Vrlo dobru je prvu dionicu za Nanterre odigrao Chris Warren čijih je 11 poena uvelike pomoglo domaćinu da dođe do osam poena prednosti (28:20). Odlično su domaćini šutirali za tricu, Heiko Schaffartzik je pogodio 11. iz 14 pokušaja svoje momčadi za vodstvo 47:39 koje je ubrzo postalo i dvoznamenkasto.

Nakon što su jako dugo bili samozatajni, Moustapha Fall i John Roberson odigrali su sjajnu završnicu treće četvrtine i vratili Chalon na samo dva poena minusa (67:65). Ubrzo su došli i do vodstva, no to je bilo kratkoga vijeka.

Imali su domaćini sedam razlike (82:75) tri minute prije kraja, no sama je završnica ipak bila vrlo napeta, prije svega zahvaljujući nervozi s obje strane. Posljednji je napad, pri zaostatku 82:79 imao Elan Chalon, lopta je došla do Axela Bouteillea koji promašuje tricu za produžetak nakon čega je slavlje u dvorani moglo početi.

Do pobjede ih je predvodio odlični Chris Warren s 24 poena (3// za dva, 5/8 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i deset asistencija, Spencer Butterfield je dodao 16 koševa (3/7 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 1/2).

Najbolji je kod Elan Chalona bio Cameron Clark s 24 poena (8/12 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 5/7) i pet skokova.

Fibin Europski kup, finale:
Nanterre - Elan Chalon 82:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!