Košarka

VIDEO: Rocketsi ispratili Westbrooka iz doigravanja, Jazzeri do meč lopte u Los Angelesu

Branimir Korać • srijeda, 26.04.2017.
VIDEO: Rocketsi ispratili Westbrooka iz doigravanja, Jazzeri do meč lopte u Los Angelesu
Foto: EPA

Poznat je još jedan sudionik druge runde NBA doigravanja. Houston Rocketsi upisali su četvrtu pobjedu protiv Oklahoma City Thundera i izborio prolaz. Do meč lopte došli su San Antonio Spursi i Utah Jazzeri...

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 105:99 (4-1)

Houston Rocketsi ispunili su očekivanja i eliminirali su Oklahomu City Thunder. James Harden očekivano je imao veću pomoć suigrača nego Russell Westbrook i to je u ovoj seriji bilo ključno. Koliko god je Mr. Triple-Double pokušavao sam nositi svoju momčad, nije uspio, protivnik je bio prejak i Thunderu je itekako nedostajalo širine.

Već nakon što su Rocketsi uzeli Thunderu jednu utakmicu u gostima i stigli do treće pobjede, bilo je jasno da su u ogromnoj prednosti koju će vrlo teško nadoknaditi. Stoga je upravo peta utakmica bila posljednja u seriji, Houston je na svom parketu prvom prilikom riješio pitanje prolaza.

Westbrook je i tu odradio svoj dio posla, ali domaćin je završio utakmicu pobjedom unatoč očajnom šutu za tricu 6/37. I Westbrook na drugoj strani dosta je forsirao, trica mu je bila loših 5/18, imao je sedam izgubljenih lopti i šut 2/11 u četvrtoj četvrtini nakon što je u trećoj ubacio 20 poena. Upravo u trećoj dionici Thunder je dominirao, napravio je preokret i stigao do vodstva iskoristivši šut za tricu domaćina u tom razdoblju od tek 1/13.

U konačnici Rocketse je predvodio James Harden s 34 poena i osam skokova dok je Lou Williams dodao 22 poena i pet skokova. Kod poraženih Westbrook se zaustavio na 47 poena, 11 skokova i devet asistencija, a po 11 poena dodali su Jerami Grant (pet skokova) i Alex Abrines.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 116:103 (3-2)

San Antonio Spursi napravili su novi korak prema prolazu protiv Memphis Grizzliesa, poveli su s 3-2 u seriji i u Memphisu će imati priliku dovršiti posao. Ako ne tamo, odlučujuću utakmicu igrat će na svom parketu gdje su posebno jaki.

Još jednom sjajan je bio Kawhi Leonard koji je odigrao ponovno odličnu utakmicu, a ovaj put imao je podršku suigrača što je u konačnici rezultiralo pobjedom.

Spursi su imali tricu na 50 posto, šutirali su 14/28, a tu se posebno istaknuo Patty Mills koji ih je ubacio pet s klupe i uz veterana Manua Ginobilija da posebno bitan doprinos u ovoj pobjedi.

"Bio je nevjerojatan, dovršio je utakmicu. Pogodio je četiri velike trice u četvrtoj četvrtine i to sve četiri vrlo teške. To je nešto što nam je trebalo. Nekada ćemo to dobiti od njega, nekada od Kawhija, nekada od nekog drugog, dobro je imati takvu širinu", zadovoljno je zvučao nakon susreta Ginobili koji je posebno hvalio Millsa.

Leonard je u ovom susretu upisao 28 poena i šest asistencija, a Mills je dodao 20 poena. Kod Memphisa Mike Conley ubacio je 26 poena uz šest asistencija, a Marc Gasol dodao je 17 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 92:96 (2-3)

Los Angeles Clippersi itekako osjete neigranje Blakea Griffina i pred ispadanjem su iz doigravanja. Jazzeri su stigli do treće pobjede u gostima u Los Angelesu i imat će priliku u Salt Lake Cityju izboriti prolaz.

Ovo i nije neko veliko iznenađenje, momčadi su završile regularni dio sezone identičnim omjerom, Clippersi su imali prednost domaćeg parketa, ali imaju i hendikep ozljede Blakea Griffina.

Nakon viroze Jazzerima se vratio Gordon Hayward, Rudy Gobert oporavio se od ozljede zbog koje je propustio dvije utakmice i prednost je lagano otišla na stranu momčadi iz Utaha.

"Chris je vrlo brzo bio umoran, bez Blakea on je u početku jedini naš igrač koji igra s loptom, a tako je vrlo teško. To nam je stvaralo puno problema u napadu i morat ćemo neke stvarati mijenjati", rekao je nakon susreta Doc Rivers.

Hayward je s 27 poena i osam skokova predvodio Jazzere, Rodney Hood ubaco je 16 poena uz pet skokova, a Rudy Gobert dodao je 11 poena, 11 skokova i pet osvojenih lopti. Kod poraženih Chris Paul bio je na 28 poena i devet asistencija, JJ Redick dodao je 26 poena, a DeAndre Jordan 14 poena uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!