Tenis

Ajla Tomljanović preko Karatančeve do četvrtfinala u Charlottesvilleu

Dario Dodić • četvrtak, 27.04.2017.
Ajla Tomljanović preko Karatančeve do četvrtfinala u Charlottesvilleu
Foto: FaH

Bugarska tenisačica Sesil Karatančeva nije posebno namučila Ajlu Tomljanović u osmini finala Challengera u Charlottesvilleu, Hrvatica je slavila u dva seta...

U trećem međusobnom ogledu Ajla Tomljanović ostvarila je drugu pobjedu protiv bugarske tenisačice Sesil Karatančeve. U poprilično jednostranom meču Hrvatica je slavila glatko u dva seta sa 6:3, 6:1.

Nakon lagane pobjede nad sedmom nositeljicom u prvom kolu Tomljanović je poprilično lagano slavila i u osmini finala. 27-godišnja Sesil Karatančeva tek je u prvom setu zadavala glavobolje Hrvatici, ali za više od toga nije bilo kvalitete.

Nakon što joj je Ajla pri vodstvu 1:0 u prvom setu oduzela servis Bugarka odmah vraća break u idućoj igri. Tomljanović je nakon toga ponovno upala u probleme pri rezultatu 3:3, spašava čak četiri break-lopte, ali na kraju uzima bitnu igru. U idućem servisu radi break Karatančevoj i lagano bez izgubljenog poena uzima set sa 6:3.

U drugom setu Karatančeva, inače 228. tenisačica svijeta, nije imala nikakve šanse, Ajla joj triput oduzima servis, treću break/meč-loptu pretvara u konačnu pobjedu i plasman u četvrtfinale. Za prolaz u polufinale Ajla će igrati protiv bolje iz dvoboja Day - Rodriguez. Mlada Amerikanka Kayla Day treća je nositeljica turnira i velika favoritkinja protiv Meksikanke.

Challenger Charlottesville, osmina finala:
Ajla Tomljanović (HRV) - Sesil Karatančeva (BUG) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!