Košarka

VIDEO: Raptorsi i Spursi dovršili posao i izborili nastup u polufinalu konferencija

Branimir Korać • petak, 28.04.2017.
VIDEO: Raptorsi i Spursi dovršili posao i izborili nastup u polufinalu konferencija
Foto: EPA

Toronto Raptorsi i San Antonio Spursi odradili su posao do kraja protiv Milwaukee Bucksa i Memphis Grizzliesa i u šest utakmica izborili prolazak u polufinale konferencija...

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 89:92 (2-4)

Toronto Raptorsi prošli su dalje nakon što su svladali i četvrti put Milwaukee Buckse. U zanimljivom šestom susretu bili su bolji s 92:89 i tako osigurali drugu rundu doigravanja.

Trebali su to odraditi jednostavnije s obzirom da su vodili s ogromnih 71:46, Bucksi su uspjeli vratiti se u utakmicu i doći do poravnanja, ali nakon što je Cory Joseph ubacio tricu za 85:82 minutu i pol prije kraja, Bucksi više nisu uspjeli doći do poravnanja. Raptorsi su priveli dvoboj kraju i upisali pobjedu za prolazak u drugu rundu doigravanja.

Loše prvo poluvrijeme pokazalo se kobnim za Buckse, u tom razdoblju ubacili su samo jedan šut za tri poena, ušli u zaostatak i kasnije potrošili puno energije za povratak u utakmicu. Nakon što su Raptorsi stvorili visoku razliku, u trećoj dionici došlo je do pada koncentracije i nisu uspjeli mirno dovršiti posao.

Slijede im Cleveland Cavaliersi koji su ih svladali prošle sezone u finalu Istočne konferencije. "Pobijediti u Clevelandu je vrlo teško, znamo što nas očekuje. Nadam se da ćemo u ovih nekoliko dana uspjeti dobro proučiti što nas očekuje", istaknuo je Dwane Casey.

Raptorse su u šestoj utakmici predvodili DeMar DeRozan s 32 poena i pet osvojenih lopti te Kyle Lowry s 13 poena. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo proveo je na parketu čak 47 minuta i upisao 34 poena uz devet skokova dok je Khris Middleton dodao 19 poena i pet asistencija.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 96:103 (2-4)

San Antonio Spursi pridružili su se Raptorsima u drugom krugu doigravanja također prolazom u šest utakmica. Četvrtu pobjedu upisali su u Memphisu gdje su slavili sa 103:96.

U konačnici očekivan prolaz za Spurse koji ipak nisu imali lagan posao u ovoj seriji. Uspjeli su slomiti otpor Grizzliesa prije sedme utakmice i dobiti nekoliko dana za pripremu za prvu utakmicu druge runde doigravanja na Zapadu gdje ih čekaju Houston Rocketsi u ponedjeljak navečer.

Šesta utakmica u Memphisu bila je u najvećem dijelu izjednačena s dosta promjena vodstva, a u konačnici Spursi su je uspjeli prelomiti u posljednjoj dionici i doći do pobjede.

Šest i pol minuta prije kraja Grizzliesi su poveli 88:81 slobodnim bacanjima Mikea Conleyja, nakon toga stvari u svoje ruke uzima Kawhi Leonard koji predvodi Spurse do kraja susreta i serijom 22:8 zaključuje priču.

"Presretan sam što smo uspjeli doći do pobjede jer da smo igrali deset puta, svaka momčad vjerojatno bi pobijedila po pet puta", rekao je nakon susreta Gregg Popovich.

Spurse su do pobjede predvodili Leonard s 29 poena i devet skokova, Tony Parker s 27 poena i LaMarcus Aldridge sa 17 poena i 12 skokova. Kod Memphisa Mike Conley ubacio je 26 poena uz pet asistencija, Marc Gasol 18 poena uz šest asistencija i pet skokova, a Zach Randolph 13 poena uz 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!