Ostali sportovi

Hrvatski karatisti optimistični uoči EP-a u Turskoj

HINA • petak, 28.04.2017.
Hrvatski karatisti optimistični uoči EP-a u Turskoj
Foto: FaH

"Iza nas su jaki turniri i dobar ciklus priprema, Azra Saleš ovom prigodom Europsko prvenstvo još ne može odraditi s nama, ali vjerujem da ćemo i u ovom sastavu konkurirati za visok plasman", istaknula je Ana Lenard, najuspješnija hrvatska karatistica na prošlogodišnjem EP-u Montpellieru, a uoči 52. prvenstva Europe koje će se u turskom gradu Kocaeliju održati od 4. do 7. svibnja.

"Ako se sve poklopi i malo sreće bude na mojoj strani, nadam se bi i na četvrtom EP-u mogla osvojiti odličje", na konferenciji za novinare u Zagrebu istaknula je mlada Samoborka, osvajačica ekipnog srebra i pojedinačne bronce (-61 kg) na prošlom EP-u u Francuskoj.

"U ekipnom dijelu idemo u djelomično novom sastavu, jer osim Ane, Ivone Tubić i moje malenkosti, tu je još i Alessandra Hasani. I ovoga puta očekujemo vrlo dobar rezultat. Što se mene tiče, ne mislim odustati od karatea do OI u Tokiju"; istaknula je kapetanica ženske reprezentacije u borbama Ana-Marija Bujas Čelan. Na prošlom EP-u ženska vrsta osvojila je ekipno srebro, izgubivši u finalu od Azerbajdžana.

"S pravom se možemo nadati dobrom rezultatu", naglasio je jedini hrvatski osvajač medalje na prošlogodišnjem SP-u u Linzu Andjelo Kvesić (+84 kg), istaknuvši: "Što se tiče ekipnog dijela, odradili smo pet turnira, osvojili smo prvenstvo Balkana i medjunarodni turnir u Laškom, gdje smo pobijedili zlatne i brončane s EP-a. Stvorili smo timski duh u ekipi, koji je najvažniji.", a upravo je te riječi potvrdio i izbornik muške selekcije u borbama Esad Garibović.

"Kao ekipa rekao bih da smo doista još kompaktniji i zbog toga se nadamo odličnim rezultatima", rekao je Enes Garibović, koji je početkom godine u Sofiji osvojio naslov europskog prvaka u kategoriji do 84 kg u konkurenciji mladjih seniora.

Na prošlom EP-u brončanu medalju u teškoj kategoriji osvojila i Maša Vidić, koja će ovoga puta izostati zbog nedavne operacije kuka.

Do još jednog odličja nastojat će doći i naši reprezentativci u katama, koji su u Montpellieru osvojili ekipnu brončanu medalju. "Opet radimo u starom sastavu, u ekipi sam s Damjanom Padovanom i Franjom Maškarinom, u sastavu smo koji je na velikim natjecanjima osvajao niz odličja proteklih godina i to me jako veseli", naglasio je hrvatski reprezentativac u katama Ivan Ermenc.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan upozorio je kako su sve podredili dugoročnom načinu funkcioniranja do OI u Tokiju 2020. Upravo će EP u Turskoj biti prvo nakon što je karate uvršten u olimpijsku obitelj. Stjepan Čelan u proteklom je četverogodišnjem razdoblju bio glavni tajnik Europske karate federacije, a na Kongresu u Kocaeliju ima izglede dobiti još jedan mandat na toj dužnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!