Tenis

Kraj za Šarapovu i Halep, njemačko-francusko finale u Stuttgartu

Sportnet • nedjelja, 30.04.2017.
Kraj za Šarapovu i Halep, njemačko-francusko finale u Stuttgartu

Maria Šarapova i Simona Halep završile su svoj put na turniru u Stuttgartu. Uspješnije su bile Kristina Mladenović i Laura Siegemund...

Iz Stuttgarta: Zoran Horvat

U prvom polufinalu dana Maria Šarapova od početka je stvarala veliki pritisak na Kristinu Mladenović. Ruskinja radi rani break i juri do 4:1. Nakon toga obje igračice više ne dopuštaju ništa na servisu i Šarapova uzima prvi set sa 6:3.

U prvom servis gemu drugog seta Mladenović kod 30:30 radi dvostruku grešku, daje Šarapovoj sljedeću break loptu koju ona odmah pretvara u novu prednost. Mladenović ipak uspijeva konačno probiti servis Ruskinje i poravnati na 2:2. Kod 3:3 i 5:5 Šarapova ne iskorištava pružene prilike i ukupno četiri break lopte. Nakon toga je njoj zadrhtala ruka, kod 5:6 i 30:30 ona pravi duplu grešku, pa potom šalje lagani forhand u mrežu i meč odlazi u treći set. Kod 3:2 za Mladenović, ona je ta koja dolazi do tri vezane break prilike. Šarapova uspijeva sve tri spasiti, ali ne i četvrtu nakon forhenda u out. Mladenović na svom servisu spašava 0:40 i odlazi na velikih 5:2. Na servisu za meč ipak nije izdržala, ali nije ni Šarapova kad je imala prilike poravnati na 5:5 i vratiti meč u neizvjesnost. Mladenović odlazi u sutrašnje finale, a Šarapova mora žaliti za propuštenim prilikama pogotovo u krajem drugog seta.

"Ne bih rekla da sam ljuta na sebe što sam izgubila. Naravno da žalim za propuštenim prilikama jer sam imala set i break prednosti i tu sam izgubila sljedećih dvanaest od četrnaest poena. Tu sam joj dozvolila da se vrati u meč i vratila joj samopouzdanje. Nije mi više išlo od ruke praviti pritisak na nju, a to može biti jako opasno protiv igračice kao što je ona, pogotovo jer ove godine igra jako dobar tenis. Možda se kod returna danas vidjelo da sam imala dužu stanku, jer nisam znala dovoljno dobro iskoristiti svoje break lopte.", istaknula je Šarapova.

"Obje smo možda u nekim trenucima bile previše željne pobjede i zbog toga je bilo jako puno neprisiljenih grešaka s jedne i druge strane. Maria je izašla na teren i igrala vrlo agresivno. To je njen stil igre. Nije bilo dugih izmjena poena.", dodala je Mladenović.

U drugom polufinalu furiozan start Laure Siegemund i festival breakova sa jedne i druge strane. Njemica juri do brzih 4:0, Rumunjka se vraća na 3:4, ali tada opet gubi servis. Sigemund ne uspijeva završiti set svojim servisom, ali kod 5:4 radi novi break i uzima prvi set. Ista priča u drugom setu, samo što ovaj puta Halep uvijek ima prednost breaka i servis kod 5:4 te mogućnost da meč odvede u treći set. Nevjerojatna Siegemund ni tada ne pokazuje znakove umora od jučerašnjeg meča. Radi zaredom dva breaka  te kao i prošle godine odlazi ponovno u finale i diže dvoranu na noge.

"Nisam previše tužna zbog poraza i on me sigurno neće baciti unatrag. Ovo mi je bio najbolji turnir do sada što sam odigrala ove godine. Dobro sam se osjećala na terenu i pogađala lopticu. Jedino za čime žalim što nisam uspjela završiti drugi set u svoju korist jer sam imala dovoljno prilika za to. Očekivala sam ovakav meč, netipičnog ritma. Ona se jako dobro osjeća na ovoj podlozi, pogotovo u ovoj dvorani, zato i pobjeđuje protiv toliko snažnih protivnica. Sada idem u Madrid gdje se nadam da ću nastaviti sa dobrim rezultatima"., kaže Halep.

WTA Stuttgart, polufinale:
Kristina Mladenović (Francuska) - Maria Šarapova (Rusija, WC) 3:6, 7:5, 6:4
Laura Siegemund (Njemačka, WC) -  Simona Halep (Rumunjska, 4) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje30.04.2017. u 05:15
    Nikad mi nuje bila draga.
    Tko Gdje