Košarka

VIDEO: Iberostar Tenerife prvi pobjednik Fibine Lige prvaka, Monacu treće mjesto

Petar Jenjić • nedjelja, 30.04.2017.
VIDEO: Iberostar Tenerife prvi pobjednik Fibine Lige prvaka, Monacu treće mjesto
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Iberostar Tenerifa pobjednici su prvog izdanja Fibine Lige prvaka. Final Four turnir koji se igrao u njihovoj dvorani zaključili su pobjedom protiv Banvita rezultatom 63:59. U susretu za treće mjesto Monaco je pobijedio Veneziju 91:77...

Monaco do trećeg mjesta

Kao uvod u finale, do trećeg mjesta na kraju Fibine Lige prvaka došli su košarkaši Monaca koji su pobijedili talijansku Veneziju rezultatom 91:77 i s određenom dozom zadovoljstva napuštaju Tenerife.

Francuska je momčad bolje krenula u susret i nakon prve četvrtine imala pet koševa viška (26:21). Ubrzo su pojačali obranu, ostavili svoje protivnike bez poena u sljedećih nekoliko minuta i došli do dvoznamenkaste prednosti. Razlika je iz minute u minutu rasla, devet igrača Monaca se do poluvremena već bilo upisalo u strijelce. U 24. minuti došli su do 22 poena prednosti (62:40) što do samog kraja nisu ispustili.

"Sada je gotovo, uložili smo jako puno truda i rada za ovo. Nije sve završilo onako kako smo željeli, ali biti ovdje i završiti na trećem mjestu je ipak uspjeh.", rekao je nakon utakmice igrač Monaca Brandon Davies.

Upravo je Davies predvodio svoju momčad sa 17 poena (5/9 za dva, slobodna bacanja 7/8) i sedam skokova, dok je Dee Bost dodao 12 koševa (4/8 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i pet asistencija.

Kod Venezije su po 13 koševa ubacili Keith Haynes i Jamelle Hagins. Hrvoje Perić je ostao bez poena (0/4 za dva, 0/1 za tricu) uz četiri skoka i dvije asistencije za nešto manje od 11 minuta provedenih na parketu.

Iberostar Tenerife iskoristio prednost domaćeg terena

Odlična atmosfera i praznik košarke na Tenerifima iskoristila je upravo domaća momčad koja je svladala turski Banvit rezultatom 63:59, u utakmici s puno grešaka i s dosta nervoze. Time su postali pobjednici prvog izdanja Fibine Lige prvaka.

Većim dijelom večerašnje neučinkovite utakmice je pripao španjolskoj momčadi koja je nakon tri četvrtine imala pet poena viška (51:46). Finalni je dvoboj ušao u neizvjesnu završnicu kada je četiri poena za Banvit povezao Damian Kulig čime je spustio svoju momčad na samo poen zaostatka (58:57) minutu i pol prije kraja.

Na drugoj je strani odgovorio sjajni Devin White s pet poena u nizu i potvrdio pobjedu svoj momčadi, a Banvit je do kraja tek uspio ublažiti poraz.

Do pobjede ih je predvodio Marius Grigonis s 18 poena (2/3 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2), Devin White je dodao 14 koševa (1/2 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i pet asistencija.

Najbolji je kod Banvita bio Jordan Theodore sa 17 koševa (6/16 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i devet skokova.

FIBA Liga prvaka:
Monaco - Venezia 91:11
Iberostar Tenerife - Banvit 63:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2017. u 08:41
    smiješno natjecanje
    Obrisan korisnik