Košarka

Sedma utakmica otišla na stranu Jazza, Clippersi se oprostili od doigravanja, Paul Pierce od košarke

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.05.2017.
Sedma utakmica otišla na stranu Jazza, Clippersi se oprostili od doigravanja, Paul Pierce od košarke
Foto: EPA

Košarkaši Utah Jazza prošli su u polufinale Zapadne konferencije. U odlučujućoj sedmoj utakmici slavili su u gostima kod Los Angeles Clippersa 104:91 i izborili dvoboj s Golden State Warriorsima...

Epitet gubitničke franšize NBA lige i dalje će zadržati Los Angeles Clippersi. U sedmoj utakmici prve runde protiv Utah Jazza poraženi su na domaćem parketu rezultatom 104:91 čime se opraštaju od ove sezone. Još jedan neuspjeh koji se ne može opravdati niti izostankom Blakea Griffina, dovodi ovu franšizu u neizvjesnu budućnost, posebno kada uzmemo u obzir pitanje hoće li Chris Paul i sljedeće sezone nositi dres ove momčadi. Bila je ovo ujedno i posljednja utakmica profesionalne karijere Paula Piercea koji se oprašta od aktivnog igranja košarke.

Utah Jazz je odigrala jako dobru utakmicu, prije svega u obrambenom dijelu i sasvim dovoljno za ključnu četvrtu pobjedu. Pred njima je sada težak zadatak jer već u utorak počinju polufinalnu seriju protiv glavnih pretendenata za naslov, Golden State Warriorsa.

Činilo se od samog početka da Utah kontrolira utakmicu, iako je zbog problema s osobnim pogreškama Rudy Gobert odigrao tek pet minuta u prvom poluvremenu, a Gordon Hayward i Joe Johnson nisu bili osobito napadački raspoloženi. Nakon izjednačene prve četvrtine Jazzeri pojačavaju u obrani i primaju tek 15 poena do poluvremena koje zaključuju sa sedam koševa viška (46:39).

Današnja igra gostiju izgledala je puno bolje u odnosu na Clipperse, igrali su jednostavno i sa smislenijim akcijama, stvarajući velike probleme obrani Clippersa. Četiri minute prije kraja treće četvrtine Utah je došla na okruglih 20 koševa viška (68:48).

Iako je ostalo jako puno za igrati, Jazzeri su gotovo bez većih problema uspjeli sačuvati prednost. Tri i pol minute prije kraja J.J. Reddick je ubacio tricu za minus osam domaćina (98:90), ali Utah uzvraća s četiri poena u nizu i potpuno rješava pitanje pobjednika.

Predvodio ih je Gordon Hayward s 26 poena (7/17 za dva 2/3 za tricu, sloboda bacanja 6/6) i osam skokova, po 17 koševa su dodali George Hill (pet asistencija) i Derrick Favors (11 skokova).

Najučinkovitiji je kod Clippersa bio DeAndre Jordan s 24 poena (9/12 za dva, slobodna bacanja 6/15) i 17 skokova, Jamal Crawford je dodao 20 koševa (7/12 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 3/3).

NBA doigravanje, prva runda Zapadne konferencije:
Los Angeles Clippersi - Utah Jazz 91:104 (3-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!