Tenis

Donna Vekić zaustavljena na posljednjoj prepreci u kvalifikacijama Praga

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.05.2017.
Donna Vekić zaustavljena na posljednjoj prepreci u kvalifikacijama Praga
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela ući u glavni ždrijeb WTA turnira u Pragu, poražena je u trećem kolu kvalifikacija od Brazilke Beatriz Haddad Maije s 4:6, 6:4, 6:3...

146. igračica svijeta Brazilka Beatriz Haddad Maia bila je kobna za Donnu Vekić u trećem kolu kvalifikacija u Pragu. Vekić je tako došla do posljednje prepreke, ali nije ju uspjela preskočiti.

Haddad Maia najbolje rezultate ostvaruje na ITF turnirima, a ove godine osvojila je dva velika na američkoj turneji gdje je trijumfirala u Scottsdaleu i Wacu.

Vekić je dobro krenula u meč, odmah je došla do breaka i prvi set riješila je u svoju korist sa 6:4 za 36 minuta igre te se činilo kako stvari idu po planu.

Odmah na startu drugog seta ponovno je došla do breaka, održavala je prednost sve do osmog gema kada potpuno pada i Hadda Maia od 2:4 odlazi do 6:4 te meč završava u trećem setu.

Brazilka je krizne trenutke u trećem setu proživljavala kod 2:2 kada je spasila ukupno četiri break lopte, Vekić je s druge strane dobro servirala, ali samo do 4:3 kada ulazi u probleme. Haddad Maia dolazi do 0:40, uzima servis protivnici i odlazi do pobjede.

Na servisu za meč Brazilke, Vekić je imala priliku, došla je do 15:40, propustila ukupno tri break lopte i nakon toga ubilježila poraz.

Haddad Maia tako odlazi u glavni ždrijeb dok će se Vekić nadati nekom otkazu te ulasku kao lucky loser.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!