Ostali sportovi

Ivana Maranić i Maja Blagojević zlatne u Sarajevu

Sportnet • ponedjeljak, 01.05.2017.
Ivana Maranić i Maja Blagojević zlatne u Sarajevu

Nakon uspješnog Europskog prvenstva u Poljskoj, hrvatske judoke su nastavile s nastupima na europskim kupovima. Najuspješnije su bile Ivana Maranić (preko 78 kg) i Maja Blagojević (do 63 kg), koje su osvojile zlatne medalje na Europskom kupu u Sarajevu! Lucija Babić (do 63 kg) je bila srebrna, a Tihea Topolovec (do 57 kg) brončana.

Ivana Maranić nastavila je upisivati vrijedne rezultate i bodove na europskim kupovima. Kvalitetu je pokazala i na Europskom kupu u Sarajevu, gdje je preko mađarskog dueta Karpati (ippon) – Szigetvari (ippon u «zlatnom bodu»), došla do prvog mjesta u kategoriji preko 78 kg.

U istoj kategoriji Tina Radić je završila peta, nakon što je ipponom pobijedila Nikić (SRB) u četvrtfinalu, a zatim na isti način izgubila od Szigetvari. U repasažu je išla na Del Puppo (FRA) te izgubila ipponom.

U muškoj konkurenciji najbolje plasirani su bili Josip Tenžera (do 100 kg) i Ivan Čović (preko 100 kg), obojica na petom mjestu.

U kategoriji do 63 kg, Hrvatska je uzela prva dva mjesta. U zagrebačkom finalu Blagojević je svladala mlađu Luciju Babić, nakon što su u polufinalu svladale Belgijanku (Babić ipponom) i Izraelku (Blagojević ipponom).

U kategoriji do 57 kg, Tihea Topolovec je došla do brončane medalje. Nakon što je u četvrtfinalu izgubila od Kocher (SUI), kroz repasaž je došla do borbe za broncu u kojoj je s dva wazarija slavila protiv Balogh (HUN).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!